miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEMalurile Prutului, tot mai legate unul de altul | BNS semnează un...

Malurile Prutului, tot mai legate unul de altul | BNS semnează un acord de cooperare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova

Blocul Național Sindical (BNS) va semna astăzi un Acord de cooperare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Scopul colaborării este acela de sporire a protecției lucrătorilor moldoveni aflați pe teritoriul României și a lucrătorilor români aflați pe teritoriul Republicii Moldova.

Blocul Național Sindical (BNS) precizează că vor putea fi acordate servicii de asistență și sprijin în domeniul muncii și vor putea fi desfășurate campanii comune de informare privind promovarea drepturilor la muncă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ambele confederații sindicale își asumă să conlucreze în vederea parcurgerii cu succes a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Acordul este valabil doi ani, timp în care va exista o monitorizare a obiectivelor îndeplinite. De asemenea, valabilitatea acordului poate fi prelungită la cererea părților.

Potrivit BNS, înainte de ceremonia de semnare, delegațiile conduse de președinţii celor două organizații, respectiv Dumitru Costin, președinte Blocului Național Sindical (BNS), și Igor Zubcu, președinte Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), se vor întâlni cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților din România, conform Agerpres.

Ieri, Poșta Română a deschis o filială la Chișinău. Potrivit autorităților de la București, acest lucru reprezintă încă un pas important pentru apropierea României și Republicii Moldova.

Colaborarea dintre Blocul Național Sindical (BNS) și Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este cel mai recent indiciu privind pregătirea unirii dintre cele două state românești.

O trecere în revistă a semnelor care sugerează că România și Moldova se pregătesc să se unească găsiți aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate