sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATERepublica Moldova cere României să-i protejeze spațiul aerian: Neutralitatea nu te apără...

Republica Moldova cere României să-i protejeze spațiul aerian: Neutralitatea nu te apără de rachete

Războiul dintre Rusia și Ucraina a făcut primele victime în afara terenului de luptă, după ce o rachetă a omorât doi oameni în Polonia.

De asemenea, reamintim că și Republica Moldova a avut de suferit din cauza rachetelor rusești, iar acum autoritățile sunt în căutarea soluțiilor pentru a proteja spațiul aerian.

În cadrul emisiunii ”Secretele Puterii”, Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a spus că spațiul aerian al Republicii Moldova trebuie apărat, chiar dacă țara și-a declarat neutralitatea în acest război.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pot să vă spun că noi am făcut solicitări inclusiv pentru a putea monitoriza spațiul nostru aerian. Am beneficiat de un program al UE în care am primit 40 de milioane de euro pentru securitatea țării.

Discutăm cu Ucraina și România. Ei au sisteme mult mai performante.

Acele două incidente ne-au demonstrat că neutralitatea nu te apără de rachete. Putem repeta „neutralitate“ până se va face neutru în gură sau în minte. Trebuie să ne apărăm! Noi suntem obligați să ne apărăm spațiul nostru aerian, chiar dacă opoziția va începe a țipa“, a spus Grosu.

În luna octombrie trei rachete rusești lansate asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Moldovei, conform Știri.md.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Cand e vorba de unire le pute Romania acum o cheama in ajutor si se pupa in bot cu Zelenski soldovenii ,a se vedea si energia electrica pe care o primesc pe spatele nostru.Smechera, Maia.

  2. noi nu mai avem nimic, totul e al strainilor, inclusiv tehnica militara de la noi, si pe langa asta nu suntem in stare sa ne aparam nici pe noi, dar pe altii.. suntem la mila Domnului.

  3. adica sa-i bombardeze fratzii lor ukrani- vezi “igor” grosu
    si sa spunem ca e racheta ruseasca,
    sa CONFIRMAM ca deja au fost bombardati de catre rusi
    -nu,asta e apucatura jidovescca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE