duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEUngaria, singura țară care a votat împotriva planului UE de reducere „voluntară”...

Ungaria, singura țară care a votat împotriva planului UE de reducere „voluntară” a consumului de gaze

Ţările Uniunii Europene au aprobat marţi un plan de urgenţă diluat pentru a-şi reduce cererea de gaze, după ce au ajuns la un acord de compromis vizând reducerile pentru unele ţări, scrie The Epoch Times.

Acordul a fost atins în timp ce Europa se confruntă cu o presiune sporită a gazelor începând de miercuri, când compania rusă Gazprom a declarat că va reduce fluxurile prin conducta Nord Stream 1 către Germania la o cincime din capacitate, scrie Reuters.

În condiţiile în care circa 20 ţări din UE se confruntă deja cu reducerea livrărilor ruseşti, Bruxelles-ul îndeamnă statele membre să se pregătească economisind gazul şi stocându-l pentru iarnă, de teamă că Rusia va întrerupe complet fluxurile ca represalii la sancţiunile occidentale din cauza războiului cu Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Miniştrii energiei au aprobat o propunere ca toate ţările UE să reducă voluntar consumul de gaze cu 15% în perioada august-martie. Reducerile ar putea deveni obligatorii în caz de urgenţă în ceea ce priveşte aprovizionarea, dar ţările au convenit să scutească numeroase ţări şi industrii, după ce unele guverne s-au opus propunerii iniţiale a UE de a impune o reducere obligatorie de 15% pentru fiecare ţară.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că acest acord îi va arăta preşedintelui rus Vladimir Putin că Europa rămâne unită în faţa ultimelor reduceri de gaze impuse de Moscova.

„Nu ne veţi diviza”, a declarat Habeck.

Ungaria a fost singura ţară care s-a opus acordului, au declarat doi oficiali UE.

Gazprom a pus ultima reducere pe seama necesităţii de a opri funcţionarea unei turbine – un motiv respins de şeful UE pentru energie, Kadri Simson, care a calificat mişcarea drept „motivată politic”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Bravo lor. Deși nu sunt prietenii noștri, nu avem încotro, trebuie să-i admirăm. Ei își cunosc și își apără interesul.

    • Nu ai de ce să admiri complicii și cozile de topor decât dacă-ți dorești să le semeni. Mai nou nu se mai cheamă egoism, oportunism și nemernicie să calci peste cadavre ca să-ți urmărești interesul propriu? Renunți la demnitate dar îi spui real-politik și e totu-n regulă, nu? De ce să fi făcut toți un efort comun, ca poate chiar să punem mizeria mongolă cu botul pe labe, când o putem lălăi așa ani buni de-acum, șantajabili și temători, cu veșnici refugiați, crize umanitare și bani aruncați la foc mocnit? În interesul Europei era o arare nucleară până la Urali și scăpam.

      Să-i întâmpini cu aplauze și când întind gheara spre Transilvania, în stilul spontanelor republicil populare democrate a la Luhansk și Donetsk. Doar nu-ți imaginezi că au fost piață de desfacere pentru vaccinurile Covid chinezești și rusești pe degeaba și nu au fonduri și sponsorizări acum pentru viitoare destabilizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE