ACTUALITATEMinunata lume nouă: O femeie de 56 de ani este însărcinată cu...

Minunata lume nouă: O femeie de 56 de ani este însărcinată cu viitoarea ei nepoată. Și nu este un caz singular

O femeie de 56 de ani din Statele Unite este însărcinată cu viitoarei nepoată. Nancy Hauck poartă în pântece fetița fiului său Jeff și a nurorii sale, Cambria, scrie Today.

Cei doi au deja două perechi de gemeni, dar își mai doreau încă un copil. Dar după o naștere cu probleme, în septembrie trecut, Cambria a făcut o histerectomie, ceea ce a limitat șansele celor doi la încă o sarcină.

Cuplul a făcut numeroase tratamente, ceea ce i-a lăsat cu „numeroși embrioni nefolosiți”, scrie publicația citată. Femeia de 56 ani le-a oferit copiilor săi șansa de a fi mamă surogat, oferta fiind acceptată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mama lui Jeff, Nancy Hauck, era îngrijorată de starea de sănătate a nurorii ei, pe măsură ce se recupera, dar nu a putut scăpa de sentimentul că o altă fetiță era destinată familiei lor: “Știam că sunt prea bătrână. Știam că nu va fi posibil, chiar dacă în final exact asta s-a întâmplat. Am simțit că trebuie să le spun că voi fi dispusă să o fac. Am avut cinci sarcini reușite, dar în urmă cu mai bine de 20 de ani”

Un caz asemănător s-a petrecut acum doi ani,tot în SUA. De altfel, astfel de situații sunt la ordinea zilei în occident. Mai rău, inclusiv homosexualii pot apela la această procedură: în Marea Britanie, un bărbat gay și-a folosit mama pentru a aduce pe lume un copil.

Un alt caz în care a fost implicați homosexuali a stârnit un scandal în SUA, acum trei ani.

Surogatul – o formă de trafic cu ființe umane și încălcare a drepturilor copilului

Mai multe asociații românești arătau, într-un memoriu adresat Parlamentului, că această procedură încalcă drepturile copilului și o altă formă de trafic cu ființe umane, „transformând copiii în bunuri comerciale”.

„„Mama purtătoare” sau „mama surogat” este o practică din ce în ce mai răspândită care presupune de fapt „gestația pentru altul”. Un embrion creat prin fertilizare in vitro este implantat unei femei care poartă sarcina, iar copilul este încredințat, după naștere, unui cuplu cu care poate sau nu să aibă legături genetice, mama purtătoare acceptând să fie decăzută din drepturi. Totul se face în baza unui contract, implicit sau explicit, comercial și contra unor sume importante de bani sau a altor foloase materiale.

Pentru a fi acceptată social, utilizarea mamei purtătoare este ascunsă adesea sub aparența compasiunii față de cuplurile infertile. Adevărata compasiune, însă, nu poate oculta adevărul: în numeroase țări, în special din Europa de Est și Asia, gestația pentru altul se face în beneficiul unor cupluri care nu au probleme de fertilitate sau, mai grav, al cuplurilor de homosexuali, caz în care drepturile copilului sunt încălcate suplimentar, acesta fiind privat nu doar de mama sa biologică, ci și de prezența oricărei mame în viața sa. Până la 6 adulți pot pretinde drepturi parentale asupra copilului, aceasta fiind doar una dintre nenumăratele complicații legale care pot apărea și cărora le este victimă nou-născutul.

În orice condiții s-ar desfășura, practica surogației constituie o nouă modalitate de a exploata femeile și de a face trafic cu ființe umane, transformând copiii în bunuri comerciale.

În România, reproducerea medical asistată este încă practicată în afara oricărui cadru legal, deși au existat mai multe propuneri de reglementare în ultimii ani. Obținerea unei sarcini cu mamă surogat este simplă, clinicile de fertilizare in vitro oferă această procedură și internetul abundă de anunțuri de mică publicitate.

Autorii memoriului consideră că permiterea gestației pentru altul reprezintă o tendință inacceptabilă, un atac la demnitatea umană în fața căruia este urgent să reacționăm. A proceda altfel ar însemna să consacrăm și să facilităm cumpărarea copiilor oricui își poate permite acest „produs”. Demnitatea femeilor și maternitatea nu sunt văzute ca fiind ceva să merite ocrotire, ci, ca și în cazul prostituției, corpul femeii este folosit pentru a satisface o dorință.

Această nouă formă de exploatare prosperă în numeroase țări sub influența lobby-urilor și a intereselor de afaceri. Pentru a stopa extinderea acesteia în România, noi pledăm pentru abolirea surogației prin lege, la fel cum se întâmplă în mai multe state europene”, afirmau asociațiile românești.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Este unica soluţie a unor cupluri. Cine este impotriva tehnologiei medicale de azi să nu meargă la medici. Precum Iehoviştii care nu acceptă transfuziile de sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate