vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEMarcel Ciolacu (PSD) confirmă că proiectele legilor securității au fost concepute de...

Marcel Ciolacu (PSD) confirmă că proiectele legilor securității au fost concepute de „fiecare instituție în parte”. MRU, fost șef al SIE, spunea încă de anul trecut că serviciile au propus „pachete peste pachete de legi”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pachetul de legi cunoscute drept „ale securității”, au fost concepute de fiecare instituție în parte, scrie Mediafax.

„Există niște acte normative, propuneri care vor veni din partea guvernului. Nu sunt inițiative legislative semnate de către parlamentari. E normal că aceste proiecte au intrat, unele da, unele nu, în circuitul de avizare interministerial. Așa este procedura normală. Cu alte cuvinte, guvernul poate să vină cu aceste legi după ce își iau toate avizele. Mai mult, noi la Parlament, am luat o hotărâre de a constitui o comisie specială în care se vior4 discuta aceste legi. Mai mult, eu am anunțat, ca președinte al Camerei Deputaților – nu vor fi discutate decât după ce vor veni toate legile. Forma, cum va veni de la avizare, nu am cum să știu eu. Certitudinea e că vor exista dezbateri la aceste legi”, spune Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă are proiectele și cine a conceput aceste proiecte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„E și normal să le am. Le am din circuitul de avizare. Nu au fost discutate detaliat niciodată în coaliția de guvernare. Presupun că fiecare instituție în parte, urmând pe urmă să intre avizare”, a răspuns liderul PSD.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

VIDEO | Klaus Iohannis, despre legile securității naționale: Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități. E nevoie de o legislație modernă în acest domeniu

De asemenea, el a mai spus că pledează pentru limitarea numărului mandatelor șefilor serviciilor secrete: „Am avut această intervenție în coaliție și am spus că eu, personal, și am văzut că și colegii mei sunt de acord ca mandatele directorilor acestor servicii să fie limitate la două mandate”.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a remarcat, pentru inpolitics, că încă de anul trecut, un fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a recunoscut că serviciile propun „pachete de legi”, deși acest lucru este neconstituțional.

„Uneori, din păcate, chiar eforturile de foarte bună credință ale șefilor acestor servicii sunt anulate de clasa politică. Cînd zic eforturi de bună credință, zic eforturi îndreptate înspre reglementarea statutului pe care asemenea instituții, cu totul speciale, trebuie să îl aibă într-o societate democratică. Noi suntem în situația în care nu avem nici măcar acum un set de legi care să reglementeze modern activitatea SRI, activitatea SIE, statutul ofițerilor” a spus MRU.

Contrat de moderatorul Liviu Mihaiu că asta se întîmplă pentru că serviciile însele nu au dorit acest set de noi legi, Ungureanu a replicat prompt:

„Nu, nu, serviciile au făcut propuneri peste propuneri, pachete peste pachete de legi!”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE