ACTUALITATELudovic Orban spune că s-au produs cele mai grave încălcări ale normelor...

Ludovic Orban spune că s-au produs cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic: Președintele României a încălcat Constituția

Fostul lider al Partidului Național Liberal a lansat o serie de atacuri aspre la adresa președintelui României, numind Congresul PNL de sâmbătă „lovitură de partid” și precizând că „s-au produs cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic. După o campanie în care racolarea s-a făcut cu borcanul, în care s-au dat afară zeci de susținători ai mei de către echipa lui Cîțu, o campanie caracterizată prin presiuni, amenințări, utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, au fost utilizate promisiuni de bani publici, în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental: dreptul de a alege liber.

Mecanismele de control sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniștri, primari, cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot – e fără precedent în democrație.

Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației și uneltele lor jalnice din interiorul și afara partidului și-au bătut joc de istorica glorioasă a PNL și au coborât PNL la cele mai joase cote de popularitate și distrugând aproape imaginea publică a PNL.

Multă lume se întreabă ce voi face. Rămân același om. Nu pot fi înfrânt. Și dacă nu mai sunt președinte al PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie și hotărâre.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Democrația este fundamentală pentru evoluția societății românești. Despre ce democrație mai puteam vorbi dacă metodele de la congres ar fi fost folosite la alegeri de către cei care au confiscat vremelnic pârghiile de putere din PNL.

Dacă au făcut-o pentru a lua puterea în PNL, nu cumva o vor face și în ansamblul societății românești? Nu cumva ei sunt un pericol pentru democrația românească, dacă au fost în stare să își umilească colegi cu care au fost în campanii, dacă au fost în stare să-și amenințe prieteni, camarazi?

Nu sunt înfrânt. Sunt pe câmpul de luptă și voi continua să lupt pentru libertate, democrație, pentru visul frumos pe care îl am despre România. Rămân același om care iubește țara, liberalismul, care acționează în conformitate cu tradiția PNL. (…)

Nu este Cîțu în poziția să-mi ceară mie explicații. Ați văzut cu ochii dumneavoastră cum la acest Congres președintele României a încălcat Constituția. (…)

Florin Cîțu nu înțelege un lucru, chiar dacă a ajuns cum a ajuns. Dacă aș fi în locul lui, mi-ar fi rușine să ajung președinte PNL așa cum a ajuns el. Cîțu nu înțelege un lucru, că nu va mai fi prim ministru. Sau dacă va fi prim-ministru va fi din mila PSD. Asta înseamnă să-ți bați joc de toți simpatizanții PNL. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

A devenit pentru un număr uriaș de cetățeni persona non grata. Eu nu voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului. (…)

Dacă cineva vrea să facă cadou funcția de președinte al Camerei către PSD, acela nu sunt eu. (…)

Toți cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voința reală a oamenilor și de a-și bate joc efectiv ceea ce crede marea majoritate a românilor.

Instrumentele de control utilizate, modul cum s-a derulat campania, seamănă cu comunizarea României orchestrată sub bagheta lui Vîjinschi, decât cu normele democratice. (…)

Întrebat dacă va ataca în instanță rezultatul Congresului: Mă vedeți pe mine ducându-mă în instanță? (…)

Cîțu nu înțelege că a fost un pion pe tabla de șah și nicidecum regina. Președintele României a spus clar că îl susține pe Florin Cîțu, faptul că și-au construit campania pe ideea că e ordin de zi pe unitate de la Cotroceni să iasă CÎțu, eu nu l-am crezut.

Am avut informații de la membrii care spuneau cum fac campanie diferiți președinți. Dar lucrurile s-au clarificat odată cu prezența președintelui Iohannis la congres, mesajul său în sprijinul lui Cîțu a fost fără echivoc. (…)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Mie, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Iohannis ca președinte al României, e un pic cam mult să vorbesc despre suspendarea președintelui. (…)

Întrebat despre presupusa implicare a serviciilor secrete în PNL: Comisia de control a SRI ar trebui să cerceteze acest subiect. (…)

S-a confirmat în ultimii 30 de ani că serviciile s-au amestecat unde nu aveau dreptul: mass-media, presă, partide. Mă întreb dacă CNSAS nu ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, în loc de colaboratorii Securității.”, a declarat Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. Rezumat: Bețivul e supărat că a câștigat drogatul…

  Pentru Tilișcă – ca prim sinistru de rahat, Constituția a fost o simplă hârtie igienică.
  Iar acum are jegosul tupeu să vorbească de libertate și democrație.

  • Pai Iohannis nu a incalcat-o si cand s-a bagat in seama in campania electorala?

   El nu a incalcat-o interzicand pelerinajele, intratul in cimitire, in biserici, mersul la Inviere, inchisul pietelor cu tarani vai de capul lor, facand smecherii pentru a bloca votantii din diaspora etc…

   Cand PF Daniel a tinut acea predica de Sf Dimitrie a fost in zi de gratie. Ah, cum a mai cazut PNL-ul in alegeri si a cazut si Orban pe urma. Si o sa cada si restul.

   Se mananca intre ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate