joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATERegizorul Andrei Şerban: „Cultura anulării și corectitudinea politică” – cenzura perversă și...

Regizorul Andrei Şerban: „Cultura anulării și corectitudinea politică” – cenzura perversă și periculoasă, mai periculoasă, de fapt, decât cea din perioada comunistă

Regiozorul Andrei Șerban a vorbit despre cenzura modernă, despre care spune că se încearcă a fi introdusă prin cultura anulării și corectitudinea politică. El consideră că este chiar mai periculoasă decât cea din perioada comunistă, pentru că cei care o promovează urăsc profund libertatea în general și oamenii de cultură în particular, conform Money.

„Evident că era cenzura din perioada comunistă care își punea amprenta peste tot, însă ce era totuși valoros răzbătea. Văd astăzi ce se întâmplă în „cancel culture, political correctness” – cenzura perversă și periculoasă, mai periculoasă, de fapt, decât cea a comunismului pentru că această mișcare este plină de oameni „care urăsc arta. Oameni care urăsc arta, urăsc libertatea artistului, le urăsc!

În America, care este țara free speech. Free speech este în primul amendament din Constituție – să ai dreptul să vorbești liber. Ei vor să schimbe Constituția – „the death of free speech”. Există sloganuri care cer asta. În comunism, cu câtă cenzură era, exista un fel de respect pentru cultură. Cultura nu era înnăbușită, nu era disprețuită.

Dacă te încadrai în anumite norme, de fapt erai foarte liber să faci ce vrei „mergând pe sub apă”. Sau mergând împotriva curentului! Dar știai cum să o faci. Știai! Deci se putea lucra! Nu era doar gândul că comunismul a înnăbușit cultura. Nu e adevărat deloc! Pe când astăzi cultura este într-adevăr în pericol”, a spus Andrei Şerban în interviul acordat money.ro.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE