luni, aprilie 15, 2024
EDUCAȚIEStudiu german | Școala online are același efect asupra elevilor ca și...

Studiu german | Școala online are același efect asupra elevilor ca și vacanța de vară: ei nu progresează

Un studiu efectuat de Universitatea Goethe din oraşul german Frankfurt a ajuns la concluzia că învăţământul online (sau la distanţă), o obligaţie pentru mulţi elevi în timpul pandemiei, produce sub aspect educaţional un efect similar celui al vacanţei de vară, iar randamentul şi competenţele elevilor nu progresează prin această metodă de studiu, relatează luni agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Evoluţia medie a competenţelor în perioada închiderii şcolilor din primăvara anului 2020 se caracterizează prin stagnare, cu tendinţa de diminuare” a acestora, afirmă Andreas Frey, profesor de psihologie pedagogică. „Efectul este similar vacanţelor de vară”, rezumă el.

Studiul, despre care au scris mai multe mass-media germane, relevă o scădere mai pronunţată a competenţelor educaţionale în rândul copiilor şi adolescenţilor proveniţi din familii vulnerabile din punct de vedere social. „Diviziunea între săraci şi bogaţi s-a adâncit şi mai mult în timpul primelor închideri ale şcolilor din cauza pandemie”, remarcă în acest sens Andreas Frey.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cercetarea a fost întocmită pe baza unor date din întreaga lume referitoare la evoluţia pregătirii elevilor în perioadele în care pandemia COVID-19 a impus închiderea şcolilor şi trecerea la învăţământul online.

Psihanalistul Ioana Scoruș a afirmat că efectele școlii online asupra copiilor sunt devastatoare.

„Sau să presupunem că totul se va muta din ce în ce mai mult în virtual. Care mai este, aș întreba eu, satisfacția unei vieți trăite astfel? Ce facem cu umanul din noi dacă plăcerile, interesele ni le satisfacem prin intermediari? Ce altceva mai avem de învățat?
Eu o văd ca pe o DESTRUCTURARE A NOASTRĂ, lucru care începe cu mintea, evident, după cum vorbeam mai devreme despre mecanismele de apărare. Inconștiente, silențioase, care se maturizează foarte greu și fără de care nimeni nu poate exista. Contactul à la longue cu tehnologia (mai ales a copiilor) înseamnă lenta destructurare a acestor mecanisme de apărare. Sunt studii făcute, nu cer nimănui să mă creadă pe mine. Există studii suficient de longitudinale care au arătat că acest contact pe termen lung, în ani și pe perioade lungi zilnice de timp poate duce la micșorarea cu până la 40% a creierului. Nici nu îmi pot imagina ce înseamnă asta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu înțeleg cum pe atât de puțini părinți îi sperie, ca și cum nu am vorbi despre niște realități. Deci prețul este enorm!”, a spus ea, printre altele.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE