joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEJurnalist britanic: Își dorește mass-media occidentală să înceapă Al Treilea Război Mondial?

Jurnalist britanic: Își dorește mass-media occidentală să înceapă Al Treilea Război Mondial?

Răspunsul mass-mediei occidentale la incidentul cu racheta căzută în Polonia a fost „nesăbuit” până la extrem, a scris jurnalistul britanic Tim Black în Spiked.

Aflându-se în mijlocul unui război, presa ar trebui să fie circumspectă cu privire la afirmațiile făcute de beligeranți și să se limiteze la relatarea faptelor, dar cu toate acestea, nu a fost cazul în ceea ce privește presa occidentală recent.

Black arată că la „câteva minute” după ce racheta a căzut în satul polonez Przwodow, presa occidentală a preluat, fără să analizeze sau să pună sub semnul întrebării, afirmațiile făcute anonim de un așa-zis oficial american, care spunea că „rachetele rusești au trecut pe teritoriul Poloniei, membră NATO”.

„Cu siguranță, cineva ar fi trebuit să cerceteze această afirmație. Cine era acest oficial? Cum de a știut atâtea atât de repede? Dar, nu, aproape imediat mai multe instituții media occidentale, cu social media pe urme, au publicat această versiune a evenimentelor. N-au pus sub semnul întrebării acele afirmații. N-au așteptat până ce s-au aflat mai multe. Pe jumătate orbi, s-au grăbit să judece. Au pretins cu certitudine, că Rusia, intenționat sau nu, a atacat Polonia, membru NATO”, a scris Black.

Jurnalistul a exemplificat cu cele mai mari ziare britanice: de la Mirror, The Telegraph sau The Times, toate au rulat această poveste. „Fără dubii”.

Având în vedere implicațiile unui atac asupra unui stat NATO, respectiv activarea articolului 5, privind un răspuns colectiv, deci o escaladare a războiului din Ucraina, jurnalistul scie că „ai putea crede că mass-media occidentală s-ar fi gândit de două ori înainte de a scrie că am avut de-a face cu un act de agresiune a Rusiei asupra Poloniei”.

Dimpotrivă, notează el: „Părea să fie ceva aproape de entuziasm la perspectiva unei conflagrații militare majore”.

Între timp, însă, toate rapoartele venite din SUA și a aliaților săi, cu excepția Ucrainei, au arătat că a fost vorbă despre o rachetă trasă de ucraineni. Astfel, că nu a fost un „atac” asupra unui stat NATO.

„Războiul din Ucraina este o problemă serioasă, cu consecințe asupra întregii Europe. E vremea ca mass-media noastră să o trateze asemenea”, a concluzionat Black.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Mass-media occidentala are putini jurnalisti adevarati. Cum sunt la noi cei de la hotnews sau g-4media care nu au jurnalisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate