marți, martie 5, 2024
ACTUALITATESummit UE | Macron, în contextul crizei din Ucraina: „E contestat modelul...

Summit UE | Macron, în contextul crizei din Ucraina: „E contestat modelul european”! Trebuie să fim pregătiți pentru „toate scenariile”

Emmanuel Macron, președintele Franței, țară care exercită în prezent Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, s-a declarat preocupat, la începerea summitului informal al Consiliului European, în privința invaziei ruse în Ucraina, afirmând că „este contestat modelul european”, potrivit Digi24.

Războiul din Ucraina este o traumă imensă, o dramă politică, umană și umanitară care va conduce la reconstruirea Europei noastre. Cea mai bună soluție ar fi fost un acord de încetare a focului, dar nu cred că acest lucru este realist, doar părțile implicate pot decide”, a afirmat Emmanuel Macron, la începerea reuniunii informale a Consiliului European, la Versailles.

Emmanuel Macron s-a declarat „îngrijorat și pesimist” în legătură cu evoluțiile din Ucraina. „Este contestat modelul nostru european. Trebuie să fim pregătiți și să avem în vedere toate scenariile, să definim împreună conceptele pentru viitorii ani în domeniul industriei, în agricultură și în sectorul energiei. Trebuie să fim solidari și să construim o Europă comună”, a adăugat președintele Franței, citat de cotidianul Le Figaro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este necesar un plan de reziliență pentru economiile noastre. Această strategie de reziliență va trebui adaptată, deoarece avem deja un impact asupra prețurilor, dar nu măsurăm încă toate consecințele. Va trebui să definim strategia europeană”, a subliniat Emmanuel Macron, pledând pentru construirea unei „Europe a capitalului privat”, mai notează sursa citată de Mediafax.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE