vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEViktor Orban: Nu putem lăsa virusul să paralizeze din nou economia, țara,...

Viktor Orban: Nu putem lăsa virusul să paralizeze din nou economia, țara, școala și viața de zi cu zi. Ungaria trebuie să funcționeze

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a scris într-o adresare făcută națiunii că țara sa este pregătită pentru al doilea val al virusului covid-19 și că situația este complet diferită față de ce-a fost în primăvară.

„Trebuie să ne apărăm din nou. O să fie situații critice, dar cine are nevoie de îngrijire o va primi. Putem și vom proteja viețile oamenilor. Am consultat poporul maghiar la timp: în Consultarea Națională fiecare a avut ocazia să-și spună părerea. Aproape două milioane de oameni au făcut-o și au decis cum trebuie să ne apărăm în toamnă. Voința oamenilor a fost unanimă: Ungaria trebuie să continue să funcționeze! Nu mai putem permite virusului să paralizeze din nou țara, economia, școala și viața de zi cu zi. În consecință, trebuie să ne apărăm față de virus, în timp ce simultan vom proteja viețile persoanelor în vârstă aflați sub risc, vom menține funcționarea școlilor și a grădinițelor și vom păstra locurile de muncă”, a scris el într-un articol publicat în cotidianul Magyar Nemzet. 

Mesajul lui Orban ține locul discursului său anual pe care-l ținea la Băile Tușnad, școala de vară a Fidesz fiind anulată acum din cauza pandemiei.

În speech-ul său, Orban a mai spus, printre altele, că liberalii au tendința periculoasă de a „ceda prerogativele guvernelor naționale organizațiilor internaționale”, iar aceste instituții „sunt inevitabil înclinate spre un despotism pe care îl numesc stat de drept, însă care este de fapt o lege a șantajului”.

În ceea ce privește confruntarea ideologică a zilei, Orban a declarat că „liberalii țintesc lucrurile care sunt cele mai importante pentru noi, pietrele de temelie a ordinii politice pe care o dorim, valorile din miezul moștenirii creștin-democratice: națiunea, familia și tradițiile religioase”.

Premierul maghiar a reamintit faptul că în 2012, Directoratul General pentru Inovare și Cercetare al UE a prezis că problemele demografice ale Uniunii vor duce la susținerea migrației, în special din Nordul Africii și Orientul Mijlociu.

„O altă estimare a fost că până-n 2050, 20% din populație Europei – excluzând Rusia – va fi musulmană. Astăzi pare mai probabil ca până în 2050 să ne așteptăm la populații majoritar musulmane în marile orașe ale Occidentului”, a scris Orban.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE