luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEÎn ciuda tuturor evidențelor, Zelenski în continuare susține că racheta nu era...

În ciuda tuturor evidențelor, Zelenski în continuare susține că racheta nu era ucraineană | Kievul solicită accesul la locul exploziei pentru a demonstra că racheta a venit din Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost citat de agenția de presă Interfax Ucraina că a afirmat miercuri că nu are îndoieli că explozia care a ucis două persoane în Polonia nu a fost cauzată de o rachetă ucraineană.

„Nu mă îndoiesc că nu a fost racheta noastră”, a declarat presa ucraineană, citându-l pe președintele Zelenski, conform La Repubblica.

De asemenea, Ucraina solicită accesul la locul exploziei, după ce oficialii occidentali au spus că incidentul de acolo a fost probabil cauzat de apărarea antiaeriană ucraineană.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Solicităm o examinare comună a incidentului cu aterizarea rachetei în Polonia. Suntem gata să predăm dovezi că Rusia a fost implicată. Așteptăm informații de la partenerii noștri, pe baza cărora s-a ajuns la concluzia că este o rachetă de apărare aeriană [ucraineană]”, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, pe Twitter.

„Ucraina solicită acces imediat la locul exploziei”, a adăugat el. potrivit Al Jazeera.

Reamintim că marți seara, o rachetă a căzut pe teritoriul NATO, în apropiere de granița polono-ucraineană. În urma incidentului, doi polonezi și-au pierdut viața.

Chiar dacă după primele informații existau îngrijorări cu privire la un posibil atac al Federației Ruse asupra Alianței Nord-Atlantice, miercuri de dimineață președintele american Joe Biden aproape a dezmințit faptul că racheta ar fi venit din Rusia. La scurt timp, Recep Tayyip Erdoğan, Jens Stoltenberg, Andrzej Duda și alți lideri și oficiali occidentali au confirmat că racheta care a căzut pe teritoriul Poloniei era de proveniență ucraineană.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate