ACTUALITATEItalia | Procurorii au confiscat un lot de vaccinuri AstraZeneca după moartea...

Italia | Procurorii au confiscat un lot de vaccinuri AstraZeneca după moartea unui pacient

Procurorii din regiunea Piemont, din nordul Italiei, au declarat luni că au confiscat un lot de 393.600 de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 după moartea unui om la câteva ore după ce a primit o injecție din acest ser, scrie Reuters.

Evenimentul reprezintă o altă lovitură dată imaginii vaccinului AstraZeneca din Italia și va afecta în continuare campania guvernamentală anti-coronavirus.

Duminică, guvernul regional din Piemont a suspendat utilizarea lotului, ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a îmbolnăvit și a murit în circumstanțe care nu au fost încă clarificate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tognatti a fost vaccinat sâmbătă după-amiază, a declarat soția sa ziarelor italiene. A dezvoltat o temperatură ridicată în timpul nopții și s-a simțit din nou rău duminică dimineață. A fost chemată o ambulanță, dar a murit la scurt timp după aceea.

„Prin urmare, este important să ne asigurăm că administrarea continuă a medicamentului în toată țara nu duce la consecințe suplimentare (dăunătoare sau fatale) … până când nu suntem complet siguri că moartea (lui Tognatti) nu poate fi atribuită inoculării menționate mai sus”, a declarat procurorul Teresa Angela Camelio, potrivit sursei citate.

Reamintim că între timp, Italia a luat decizia de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, la fel ca și multe alte țări europene.

România nu este printre acestea, în ciuda efectelor adverse raportate. Moartea unui gorjean de 47 de ani este anchetată de procurori.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate