duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEUPDATE | După Danemarca, și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca din cauza...

UPDATE | După Danemarca, și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca din cauza efectelor adverse grave. În total sunt 9 țări care au luat această măsură. Reacția dr. Valeriu Gheorghiță

ACTUALIZARE 18:27 Italia este ultima țară care a luat decizia de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza efectelor adverse.

Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească imunizarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți, scrie Digi 24.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA, notează Mediafax.

Decizia vine după ce Danemarca a făcut același lucru, după cum R3media a informat anterior.

În total sunt 9 țări care au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca, folosit în alte țări și suspectat că a determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge.

„Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena3, preluat de Mediafax.

Acesta a precizat că, până în 9 martie, la nivelul Agenției Europene a Medicamentului au fost raportate 22 de astfel de cazuri din aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate cu vaccinul de la AstraZeneca.

„Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 țări europene. Aș menționa că România nu a primit doze din acest lot”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Danemarca a suspendat utilizarea vaccinului Oxford AstraZeneca coronavirus în timp ce investighează posibile efecte secundare grave ale acestuia, scrie Metro. Oficialii din domeniul sănătății spun că au primit rapoarte de cheaguri de sânge fatale, dar nu se știe încă dacă există o legătură cu injecția.

Autoritățile spun că „acționează preventiv” pentru a investiga pe deplin rapoartele. Ministrul Sănătății din această țară, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autoritățile sanitare au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale.

În prezent nu putem concluziona dacă există o conexiune. Acționăm devreme, trebuie investigat cu atenție.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vaccinul Oxford se numără printre mai multe vaccinuri, alături de cel de la Pfizer, care sunt utilizate în întreaga Europă de când au fost aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Situația din Danemarca vine după ce liderii UE – în special în Franța și Germania – au fost criticați pentru că au pus dubii asupra jabului de la Oxford. Germania a anunțat săptămâna trecută că va permite utilizarea vaccinului AstraZeneca și la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Aceasta este o schimbare față de politica anterioară după ce a recomandat-o doar pentru tineri din cauza unei considerate „lipse de date”.

Recent, vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în Austria după ce o femeie a murit și alta a suferit complicații grave.

Cu AstraZeneca a fost vaccinat și gorjeanul de 47 de ani care a decedat la o zi după injectare.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Să terminăm odată cu acest Moș Teacă, triplu avorton: ratat ca medic, ratat ca militar, ratat ca Român.
    Medicina este bolnavă de mult. Nu de azi, de ieri, ci de peste 150 de ani. Boala medicinii corespunde cu relativa generalizare a practicii vaccinale, care este eroare științifică, escrocherie financiară și banditism politic. Cine vrea să știe ce este acela un microb, o bacterie, un ”virus” trebuie să se întoarcă la Antoine Béchamp. Microorganismele fundamentale, între care virușii, probabil, sunt microzimele de care vorbește Béchamp, adevărații organizatori ai materiei organizate, vii, ai vieții. Mult lăudații specialiști, Rafila, Streinu-Cercel, Raed Arafat, cucoana Beatrice Mahler și celelalte cucuvele, de ambele sexe, sunt falși medici; nu în sensul că n-ar avea diplome, cazul ministrului Sănătății și al altor borfași din ultimele guverne. Falșii specialiști nu sunt medici adevărați, în sensul că au învățat o falsă medicină, din ale cărei minciuni seculare nu sunt în stare să iasă, în primul rând pentru că sunt pungași, pentru că nu sunt corecți din punct de vedere intelectual. Într-un cuvânt, nu sunt medici!
    Pielea de medic a colonelului Valeriu Gheorghiță nu face doi bani. Ar fi bun de pus sperietoare de muște la Muzeul Militar.
    Anca Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate