sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATEUn preot atrage atenția tinerilor care se abțin să facă copii: Când...

Un preot atrage atenția tinerilor care se abțin să facă copii: Când vrea Dumnezeu nu vor ei. Se păzesc. Când vor ei nu mai vrea Dumnezeu…

România trece printr-o adevărată criză demografică și socială, tot mai mulți tineri ajungând să nu aibă copii, de voie sau de nevoie. Un preot ieșean, tată a nouă copii, le transmite tinerilor să accepte voia lui Dumnezeu și să nu-și mai „plănuiască” sarcinile, pentru că s-ar putea să nu mai vină.

Preotul Ionuț Alexandru Figher a explicat motivele pentru care tinerii din ziua de astăzi nu mai vor aşa mulţi copii.

„Sunt mai multe cauze. Comoditatea, situația financiară, educația occidentală, concepția greșită referitoare la copii… Însă în spatele oricărui motiv se ascunde lipsa credinței. Trăiește-ți viața, așa gândesc mulți. Alții planifică. Când vrea Dumnezeu nu vor ei. Se păzesc. Când vor ei nu mai vrea Dumnezeu…

Îi sfătuiesc să aibă credință, să nu se păzească, să meargă la Sfânta Liturghie, să aibă un duhovnic și să se împărtășească. Sunt multe mijloace de distragere. Și anturajul e foarte periculos. Biserica, școala, munca, voluntariatul, aceștia sunt pilonii solizi pentru tineri”, spune părintele.

Părintele Figher și soția sa au nouă copii și trăiesc împreună, în comuna Drăgușeni județul Iași.

Nu au timp să se plictisească, întrucât nicio zi nu seamănă cu alta. Cel mai mare copil are 14 ani, iar cel mai mic șase luni. O relatare despre viața lor găsiți aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE