miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEÎncă un semn! | Maia Sandu anunță program gratuit de învățare a...

Încă un semn! | Maia Sandu anunță program gratuit de învățare a limbii române pentru adulții de peste Prut care vorbesc în mod curent alte limbi

Maia Sandu a anunțat un program al Ministerului Educației și Cercetării din Chișinău care presupune organizarea de cursuri gratuite de studiere a limbii române pentru adulți. Hotărârea urmează să fie aprobată de Guvernul de la Chișinău.

„Din 2023, și adulții vor putea învăța limba română la cursuri gratuite, oferite de Ministerul Educației. Programul național de predare a limbii române pentru alolingvi (persoană care nu are limba maternă sau nu utilizează în mod curent limba română) a fost extins pentru a include și cursuri pentru adulți, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Educației și Cercetării a elaborat deja un Program Național de învățare a limbii române de către minoritățile naționale, inclusiv populația adultă, pentru anii 2022-2025.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform Deschide, comunitățile etnice din Republica Moldova reprezintă 18% din totalul populației.

Ministerul Educației a precizat că acest program este necesar pentru că există o discrepanță între așteptările societății și calitatea educației lingvistice, pentru că este necesar un mecanism de asigurare a competitivității limbii române la cel mai înalt nivel sociolingvistic și și este necesară promovarea patrimoniului cultural național ca un element definitoriu al identității naționale.

Această decizie anunțată de Maia Sandu este cel mai recent indiciu privind pregătirea unirii dintre cele două state românești, iar în ultima lună au existat numeroase astfel de semnale.

Reamintim și că Ziua Națională a României a fost sărbătorită și în Parlamentul de la Chișinău, inclusiv prin scandarea „Jos vama de pe Prut”, însă o trecere în revistă a tuturor indiciilor care sugerează că România și Moldova se pregătesc să se unească găsiți aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Prin 1906-1916, era un ieșean la Chișinău, preotul Grigore Constantinescu, care se ocupa cu astfel de lecții. Azi, guvernul român ar putea prelua finanțarea întregului proiect. S-ar găsi și cadre didactice dispuse a se implica gratuit.

  2. A primit sarcini concrete de la Schwab la ultima intalnire cu el! Facem pe nationalista pe fata si pe spate dansam cum ni se canta de la Davos…….asta e definitie maiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE