OPINIICorino, fată...te-au făcut ăștia obiect!

Corino, fată…te-au făcut ăștia obiect!

Hai, că-i fix ca de la cei mai nereușiți cascadori ai râsului reacția de la MAI pe faza cu noile cărți de identitate! Parcă erau mai simpatici milițienii ăia din bancurile de altădată, care-și anunțau cu mândrie șeful ce-i trimisese cu familiile la un concert de muzică de cameră că din toată sala aia numai ei au dansat…

Să recapitulăm: pe la începutul săptămânii, se lansează cu susținută acoperire media noua carte de identitate, printr-un program-pilot, la Cluj-Napoca. Cea purtătoare de cip, care ar urma, între noi fie vorba, să mai dea o pălmuță la funduleț noțiunii de liberă circulație- peste câțiva ani vom mai putea circula între statele UE doar cu acestea, nu și actualele „buletine”. Copleșitor de frumos: facem cunoștință cu Ioana și cu al său feminin „gen”, ca la obiecte (cam așa-i în „tenisul” limbii române, măi drăgălașilor) și deducem că de sex nu mai are nevoie Corina, scuzată-mi fie observația șugubeață.

În mod absolut pertinent, Alianța pentru Unirea Românilor iese la rampă, observând nu numai înlocuirea termenului de „sex” cu cel de „gen” pe noile cărți de identitate, ci și lipsa steagului național. Și întreabă de ce sunt luate astfel de decizii fără dezbatere publică prealabilă și dacă asistăm la o introducere a ideologiei de gen în politicile imediate ale statului, fără consimțământul cetățenilor. Observațiile fac valuri în sfera civică și mai captează niște voci conservator-suveraniste, rămase ca prin minune în restul spectrului politic, astfel că se creează obligația unui răspuns din partea „organelor”.

Și vine asta cu „n-am mai avut loc” de steag pe bolentin, că e mic. Și că nu-i chiar așa o problemă, probabil se poate reveni la „sex”. Fără să se explice, totuși, cum și de ce se ajunsese la „gen”. Și cam atât. Într-un fel, la ce să te și aștepți, dacă n-am reușit să aflăm nici acum limpede de ce s-au scuturat niște lopeți de gologani să revopsim parcul auto al Poliției până aduce cu cel din Germania, respectiv până nu mai prea dai de Tricolor pe ele.

Într-alt fel…bă, băieți, de ce faceți voi pe fetițele cu cosițe și nu o dați pe față, dacă aveți vreo agendă de bifat? Că de observat, am observat că ordinele de la „Înalta Poartă” se execută, nu se discută… De ce umblați șmenos prin gândurile noastre, de ne faceți să ne amintim că nici să generați bancuri reușite, ca odinioară, nu sunteți în stare? De râdem, când ne gândim la voi, tot la bancuri ca ăla cu milițianul care încerca să-și vâre un corn în dos, fiindcă îi spusese dentistul să mănânce câteva ceasuri „pe partea cealaltă”… În rest, ne înfuriați și ne faceți să ne simțim batjocoriți, cu tot cu instituțiile statului care ar trebui să rămână în sfera respectului absolut! De ce, mă, de ce?

Articol apărut inițial pe Demnitatea, preluat cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT