luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Elon Musk: Unul dintre cele mai mari riscuri pentru omenire...

VIDEO | Elon Musk: Unul dintre cele mai mari riscuri pentru omenire este natalitatea scăzută. Dacă oamenii nu vor avea mai mulți copii, civilizația se va prăbuși

Într-un interviu virtual acordat marți, 7 decembrie, cotidianului Wall Street Journal, fondatorul miliardar a contrazis afirmațiile potrivit cărora este nevoie de un control al populației pe glob.

Vorbind despre cea mai recentă inovație a sa, Tesla Bot, în cadrul Summit-ului Consiliului CEO al WSJ, antreprenorul a subliniat faptul că umanoidul are potențialul de a fi un substitut al muncii umane și că este esențial să facem mai mulți copii. „Nu sunt suficienți oameni, nu pot să subliniez suficient acest lucru”, a spus el.

„Atât de mulți oameni cred că sunt prea mulți pe lume și cred că populația crește necontrolat. Este complet opus. Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a natalității. Dacă oamenii nu vor avea mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele!”, a precizat Musk.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La 50 de ani, Elon Musk are șase copii. Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă cele spuse de el anterior sunt motivul pentru care are „atât de mulți” copii, el a răspuns: „Încerc să dau un exemplu bun. Trebuie să pun în practică ceea ce spun”.

CEO-ul Tesla și SpaceX contrazice teoriile ecologiste care spun că „suprapopularea” planetei ar duce la „prea mult carbon” în aer, care ar „distruge” Planeta. Partizanii ideologiei ecologiste susțin că „suntem prea mulți” pe Pământ. Acesta a arătat faptul că lucrurile stau exact invers și că rata scăzută a natalității și îmbătrânirea populației vor duce la prăbușirea civilizației.

Potrivit statisticilor, din 1963 până în prezent, natalitatea a scăzut în mod constant, ajungându-se la cifre drastice: la nivel mondial, de la 36% dintre cetățeni care sunt copii în 1963, la 18% în 2020; la nivel național, de la 27% la 8%.

Miliardarul american nu susține nici varianta prelungirii nenaturale a vieții umane, precizând că este „important să murim”.

„Nu știu dacă ar trebui să trăim perioade lungi de timp. Este important să murim pentru că, de cele mai multe ori, oamenii nu se răzgândesc, ci mor. Dacă am trăi veșnic, am deveni o societate osificată, în care noile idei nu pot reuși.

Nu încerc să iau peste picior îmbătrânirea; spun doar că, dacă avem oameni în poziții cheie, care trebuie să ia decizii cruciale pentru securitatea țării, atunci aceștia trebuie să aibă suficientă luciditate și suficiente abilități cognitive ca să facă acele decizii bine, pentru că toată țara depinde de ei”, a spus Elon Musk.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate