ACTUALITATEVaccinul AstraZeneca, suspendat în Austria după ce o femeie a murit și...

Vaccinul AstraZeneca, suspendat în Austria după ce o femeie a murit și alta a suferit complicații grave

Austria suspendă preventiv imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca după decesul unei femei și îmbolnăvirea alteia, informează Mediafax.

„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeași tranșă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au
declarat, duminică, autoritățile sanitare din Austria, citate de Reuters.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui, în timp ce alta, în vârstă de 35 de ani, a dezvoltat un embolism pulmonar şi se recuperează.

„Nu există dovezi privind o relație cauzală cu vaccinarea” , a spus BASG.

Ziarul „Niederoesterreichische Nachrichten”, precum şi ORF şi agenţia de ştiri APA au raportat că cele două femei sunt asistente la clinica din Zwettl.

Conform BASG, problemele de coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare cunoscute ale vaccinului, iar investigația continuă pentru a elimina orice posibilă legătură.

„Ca măsură de precauție, stocurile rămase din lotul respectiv de vaccin nu mai sunt folosite”,  au adăugat autoritățile sanitare.

AstraZeneca nu a comentat cele două incidente.

Vaccinul a fost aprobat de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene pe 30 ianuarie, care au spus că vaccinul este eficient şi sigur de utilizat. Reacțiile adverse observate în studii au fost de scurtă durată în cea mai mare parte şi nu au fost raportate problemele de coagulare a sângelui.

Pe de altă parte, cu AstraZeneca a fost vaccinat și gorjeanul de 47 de ani care a decedat la o zi după injectare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...