ACTUALITATEIon Cristoiu: Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit „regimul Iohannis”:...

Ion Cristoiu: Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit „regimul Iohannis”: Aroganța ciocoiască, disprețul față de cetățeni și mai ales plăcerea sadică de a impune restricții, de a face viața românilor tot mai greu de dus

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu nu crede că actualele proteste împotriva noilor restricții „înseamnă începutul sfîrșitului pentru regimul Iohannis”. El a scris pe blog că este greșit să se vorbească despre „Guvernul Cîțu sau de Coaliția de Centru Dreapta de Guvernare”, pentru că președintele Iohannis are în mâna sa toate pârghiile puterii.

„Are Guvernul Său, Majoritatea Sa, Sistemul său al forțelor de ordine, în frunte cu SRI și SPP, Presa Sa, Societatea Sa civilă, Sprijinul Extern necondiționat.

Prin urmare tot ceea ce se întîmplă bun sau rău din partea Puterii vine de la Klaus Iohannis. Ține de regimul Klaus Iohannis.
Se înțelege ușor că pînă în 2024, cînd expiră mandatele lui Klaus Iohannis, nu putem vorbi de o prăbușire a regimului Iohannis. Klaus Iohannis va rămîne la Cotroceni și dacă vor pica toate Guvernele de Centru Dreapta. Chiar și dacă în Parlament se schimbă Majoritatea. Posibilitatea unei suspendări și apoi a unei demiteri a lui Klaus Iohannis prin referendum e exclusă”, notează Cristoiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Publicistul crede că protestele se vor dilua și nu vor afecta coaliția de guvernare, deoarece împotriva acestora „s-a declanșat o mașinărie propagandistică avînd în frunte Presa miluită. Adăugînd Presei Miluite Presa SRI-istă și SPP-istă avem imaginea formidabilei mașinării pe care o deține puterea cînd e vorba de compromiterea unor mișcări de stradă. Luni seara, în toiul protestelor, Raed Arafat a fost invitat de onoare a postului B1 Tv, renumit pentru fripturismul său, și al lui Digi Tv, renumit pentru SRI-smul său. Nu un reprezentant al celor din stradă, nici măcar a unui ins neutru, ci tocmai Raed Arafat, căruia i s-a oferit tribuna de la care să lanseze amenințări la adresa celor din stradă în surîsurile băloase ale moderatorilor”.

Cu toate astea, Cristoiu crede că nu se va stinge „și formidabila tensiune socială pentru care protestele au fost doar semnele de suprafață.
Și această tensiune socială va aștepta prilejul pentru a se exprima în manifestări de stradă de mai mare amploare și de mai mare violență”.

Din punctul de vedere al lui Cristoiu, „Raed Arafat întruchipează tot ce are mai nesuferit puterea actuală: Aroganța ciocoiască, disprețul față de cetățeni și mai ales plăcerea sadică de a impune restricții, de a face viața românilor tot mai greu de dus”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate