sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEAr mai publica azi cineva ce-a scris Horia-Roman Patapievici în 1994? „În...

Ar mai publica azi cineva ce-a scris Horia-Roman Patapievici în 1994? „În anumite medii, în Statele Unite, se va vorbi de faptele tale culturale numai dacă ai norocul să fii sau homosexual, sau femeie, sau negru, sau mexican”

Emanciparea din societatea americană cu privire la populația de culoare, începută încă din secolul trecut, este surprinsă cu indignare și cu o ușoară satiră la adresa corectitudinii politice de Horia-Roman Patapievici în articolul intitulat „Comunismul american”, publicat în Revista 22, în anul 1994.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob s-a întrebat dacă astăzi, în contextul revoluției „Black Lives Matter” și a hipersensibilității cu privire la rasă – subliniată de scandalul Sebastian Colțescu –  cineva i-ar mai fi publicat rândurile de mai jos lui Horia Roman Patapievici.

„Stilul inevitabil al corectitudinii politice este dictatura furios-resentimentară a minorității decretate progresiste, prin procedeele, azi legitimate, ale aberației numite discriminare pozitivă. În anumite medii, în Statele Unite, se va vorbi de faptele tale culturale numai dacă ai norocul să fii sau homosexual, sau femeie, sau negru, sau mexican. În general, e decisiv să aparții vreunei minorități cu identitate agresiv afişată şi care să se fi făcut deja auzită printr-o campanie împotriva dictaturii culturii creștinilor albi etc. Cu riscul de a părea un «inamic al umanității», trebuie să declar că eu sunt împotrivă.”

„Ca de obicei când e vorba de amestecul acesta hidos dintre minciună şi violenţă, căruia ideologiile totalitare ale secolului nostru i-au dat o interpretare deopotrivă isterică şi criminală, trebuia susţinut sus şi tare că albul e negru.”

„Noțiunea de cultură integratoare este, potrivit corectitudinii politice, imperialistă: nu există nici literatură universală, nici valori universale; tot ce are această pretenție, cu excepția aspirației eliberării negrilor de sub dominația albilor, trebuie sistematic interzis și discreditat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„L-ar mai accepta Revista 22? Dar editura Humanitas, ar mai tipări ea amintita carte? Facebook și Twitter ce ar avea de spus? Ar scăpa Patapievici nesancționat de CNCD?”, s-a întrebat Bogdan Tiberiu Iacob.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE