ACTUALITATE Scoția: Un proiect de lege ar urma să pedepsească „limbajul urii” chiar...

Scoția: Un proiect de lege ar urma să pedepsească „limbajul urii” chiar dacă a fost folosit de o persoană în propria casă

Un proiect de lege ce stârnește controverse a fost lansat spre dezbatere în Parlamentul Scoției. Conform acestui act normativ, o persoană poate fi pedepsită pentru „limbajul urii” chiar dacă l-a folosit în propria casă, informează National Review.

Noua legislație propusă de Secretarul pentru Justiție Humza Yousaf (Foto – membru al Partidului Național Scoțian) ar pedepsi limbajul urii cu referințe la vârstă, disabilități, religie, orientare sexuală, identitate transgender și alte variații ce țin de sexualitate, inclusiv „hate speech-ul” folosit în spațiul privat al persoanei.

Dacă va trece, noua lege inițiată de Humza Yousaf ar inventa o nouă infracțiune: „stârnirea urii”, scrie sursa citată. După proteste din partea societății civile care au acuzat că noua lege limitează libertatea de exprimare, Yousaf a fost de acord să modifice legea, după ce aceasta va trece la pasul următor în Parlament. Astfel, noul amendament va stipula că persoanele vor putea fi trimise în judecată doar dacă a existat „intenția” de a stârni ura.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Printre grupurile care au ridicat alarma în privința noii legi se numără BBC Scoția, Biserica Romano-Catolică, Societatea umanistă a Scoției și Federația Poliției Scoțiene.

Adam Tomkins, parlamentar conservator, cel care va convoca Comisia pentru Justiție a Parlamentului, a atras atenția că această lege va duce cenzura prea departe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Când analizăm scopul unei legi cu caracter penal trebuie să avem grijă să nu sub-penalizăm dar totodată trebuie să ne păzim de supra-penalizare și să fim siguri că nu transformăm într-o crimă ceea ce credem că ar trebui să fim liberi să facem”,a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției Conservatoare Scoțiene, Liam Kerr, a declarat că legea a fost inițial „o mizerie”, iar după revizuire „încă conține probleme serioase ce trebuie rezolvate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite