sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEScoția: Un proiect de lege ar urma să pedepsească „limbajul urii” chiar...

Scoția: Un proiect de lege ar urma să pedepsească „limbajul urii” chiar dacă a fost folosit de o persoană în propria casă

Un proiect de lege ce stârnește controverse a fost lansat spre dezbatere în Parlamentul Scoției. Conform acestui act normativ, o persoană poate fi pedepsită pentru „limbajul urii” chiar dacă l-a folosit în propria casă, informează National Review.

Noua legislație propusă de Secretarul pentru Justiție Humza Yousaf (Foto – membru al Partidului Național Scoțian) ar pedepsi limbajul urii cu referințe la vârstă, disabilități, religie, orientare sexuală, identitate transgender și alte variații ce țin de sexualitate, inclusiv „hate speech-ul” folosit în spațiul privat al persoanei.

Dacă va trece, noua lege inițiată de Humza Yousaf ar inventa o nouă infracțiune: „stârnirea urii”, scrie sursa citată. După proteste din partea societății civile care au acuzat că noua lege limitează libertatea de exprimare, Yousaf a fost de acord să modifice legea, după ce aceasta va trece la pasul următor în Parlament. Astfel, noul amendament va stipula că persoanele vor putea fi trimise în judecată doar dacă a existat „intenția” de a stârni ura.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Printre grupurile care au ridicat alarma în privința noii legi se numără BBC Scoția, Biserica Romano-Catolică, Societatea umanistă a Scoției și Federația Poliției Scoțiene.

Adam Tomkins, parlamentar conservator, cel care va convoca Comisia pentru Justiție a Parlamentului, a atras atenția că această lege va duce cenzura prea departe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Când analizăm scopul unei legi cu caracter penal trebuie să avem grijă să nu sub-penalizăm dar totodată trebuie să ne păzim de supra-penalizare și să fim siguri că nu transformăm într-o crimă ceea ce credem că ar trebui să fim liberi să facem”,a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției Conservatoare Scoțiene, Liam Kerr, a declarat că legea a fost inițial „o mizerie”, iar după revizuire „încă conține probleme serioase ce trebuie rezolvate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE