vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion, după discursul lui Volodimir Zelenski: Cineva trebuie să zică și...

George Simion, după discursul lui Volodimir Zelenski: Cineva trebuie să zică și asta! Conducătorii Ucrainei și-au bătut joc de jumătatea de milion de români care trăiesc acolo

George Simion a ținut să reitereze faptul că AUR condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina, dar liderul deputaților partidului conservator și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea lui Volodimir Zelenski, care nu a garantat respectarea etnicilor români din fostul stat membru al URSS.

„A vorbit președintele unui stat care în acest moment e în război, agresat de către o Rusie imperialistă, ocupantă, cum o cunoaștem de-a lungul istoriei noastre. Știm cum s-a purtat…

Dar noi avem niște interese, avem niște etnici români a căror identitate trebuie apărată și de care nu ne ocupăm. Nu s-a ocupat Klaus Iohannis. Ucraina, fie că a fost condusă de Kuchma, Yanukovych, Yushchenko, Poroshenko sau domnul Zelenski, și-au bătut joc de jumătatea de milion de români care trăiesc acolo. Cineva trebuie să zică și asta. Că-i va respecta de-acum încolo, să dea Domnul!”, a declarat George Simion.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele AUR s-a mai arătat indignat pentru că Florin Cîțu și Marcel Ciolacu nu au dat cuvântul altor parlamentari, pentru a-și susține punctul de vedere, față de conflictul și minoritățile din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România a fost un model de purtare în fața refugiaților. Ne-am purtat frumos cu ei și ne-am implicat în a ajuta în special românii din Ucraina. Am contribuit la înființarea unui punct de ajutorare la Cernăuți, dar nu poți fi târâtoare, nevertebrată, cum sunt unii din Parlamentul României. Nu poți să nu ai demnitate, nu poți să nu dai cuvânt grupurilor parlamentare, pentru ca nu cumva să nu existe vreo altă opinie în Parlamentul României.

Noi suntem cu o altă opinie, o voce a celor care gândesc și altfel, dar asta nu ne face cum spune deputatul Rodeanu de la USR, că suntem oamenii rușilor, nici pe departe. Rusia, în ultimii 200 de ani – Imperiul Țarist, URSS, a reprezentat și reprezintă pentru noi cel mai mare pericol și nu credem că România ar trebui să iasă din NATO, să fie o țară ca Ucraina, agresată pentru că nu face parte din vreo alianță internațională. Doar că noi nu prea agreăm unele inițiative (…)”, a mai transmis Simion.

De asemenea, în timpul discursului susținut de Zelenski, Simion a declarat că se aștepta ca președintele Ucrainei să-și ceară scuze în fața poporului român pentru modul în care au fost tratați etnicii români de-a lungul timpului în statul rupt din URSS, potrivit B1TV.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE