joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEUnul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar a murit. Biserica afirmă că decesul...

Unul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar a murit. Biserica afirmă că decesul este „învăluit în mister”, „toate organele încetând să mai funcționeze”

Valentin Suhar (51 de ani), unul dintre avocații Mitropolitului Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni, a murit în mod „misterios”, a anunțat Episcopia Cernăuților și Bucovinei, citată de Bucpress.

Conform acestei surse, „moartea avocatului este învăluită în mister; majoritatea organelor sale au încetat să funcționeze simultan. În prezent, se investighează circumstanțele decesului”.

Pe de altă parte, Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi a informat că decesul avocatului a survenit în urma otrăvirii, iar diagnosticul a fost pus de medicii.

„Informația despre otrăvirea avocatului arhiereului BOU au fost comunicate și pe canalul de televiziune românesc Realitatea Plus. Conform prezentatoarei, mitropolitul Longhin nu mai are niciun avocat – unul a fost arestat, iar celălalt a fost otrăvit”, scrie UJO, citată de Bucpress.

Autoritățile din regiunea Cernăuți, în speță purtătoarea de cuvânt a Poliției Naționale, spun că Suhar a murit la spital, pe 13 noiembrie, după ce pe 12 fusese internat la secția de terapie intensivă.

Bărbatul fusese internat anterior cu plângeri legate de sănătate, iar informațiile cu privire la acest incident au fost înregistrate în Registrul Unic de Cercetări Prejudiciare, conform articolului 140, partea 1 din Codul Penal al Ucrainei, care se referă la nerespectarea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor profesionale ale personalului medical din cauza unei atitudini neglijente față de ele, dacă acest lucru a avut consecințe grave pentru pacient.

În cadrul anchetei, au fost programate mai multe expertize, inclusiv o examinare medico-legală, care ar trebui să stabilească cauzele definitive ale morții, transmite audiovizualul public Suspilne Cernăuți.

Reamintim că Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar este acuzat de către autoritățile ucrainene de „de incitare la conflict interreligios și încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”.

Mai precis, este vorba despre criticile acestuia aduse Bisericii Ortodoxe Ucrainene, structura religioasă susținută de guvernul de la Kiev și nerecunoscută de mare parte din lumea ortodoxă.

Recent, în legătură cu acest caz, Mănăstirea Bănceni a fost încercuită de forțele de securitate ale Kievului.

Reamintim că recent, Mitropolitul Mihail Jar s-a retras din funcția de stareț al Mănăstirii Bănceni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. În acest timp lichelele trădătoare de la ILD sau licheaua de Anatol Șelaru și alți deontologi legitimează pe față agresiunea serviciilor secrete ucrainene asupra unor lideri spirituali ai comunității românești, ce bună ocazie războiul să mai epurezi etnic Bucovina in aplauzele trădătorilor care apără interesele altor popoare și altor state.

    Precizec că Biserica Ukraineană deși istoric afiliată Moscovei a condamnat războiul din prima clipă, insă evident că nu e deajuns pentru SBU, acest urmaș local al KGB-ului.

    Trădătorii aplaudă un stat totalitar care inchide biserici , otrăvește avocații preoților și bagă preoți in nchisoare pentru că nu vor să treacă la o biserică inventată de guvern…. In acest timp jurnaliști americani precum Tucker dezvăluie prigoana religioasă din Ucraina …

    Românii din Ucraina ne vor bate obrazul că nu am intervenit și am pus batista pe țambal căci iubim mai mult ucrainenii decât românii.

    pe de altă parte, la cum merg lucrurile Ucraina crapă din toate incheieturile, in ciuda a ce ne spuneau agentii americani din românia care te făceau putinist dacă nu iti venea să crezi că Ucraina nu va bate Rusia. Pe fond vedem că Ucraina a fost dată cu capul in zid de fapt de America pe care nu o interesează că au murit 300.000 de ucraineni, ci mai degrabă se bucură că slăbește Rusia. Asta a fost rolul Ucrainei, nu discursurile sforăitoare despre NATO, civilizație si UE… Ucrainenii se vor trezi că au fost sacrificați și folosți fix de Americani..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE