ACTUALITATEChina raportează primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

China raportează primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

China a raportat marți primul caz din lume de gripă aviară cu tulpina H10N3 la om, o patologie care afectează de obicei păsările, însă autoritățile oferă asigurări că riscul unei epidemii este ‘„extrem de mic’”, informează AFP, citat de Agerpres.

Pacientul în cauză, în vârstă de 41 de ani, a fost spitalizat în data de 28 aprilie după ce prezenta febră. O lună mai târziu, medicii au ajuns la concluzia că a fost infectat cu gripă aviară, a precizat Ministerul Sănătății din Republica Populară Chineză.

„Riscul de răspândire la scară largă [la oameni] este extrem de scăzut.”, a subliniat instituția într-un comunicat, precizând că bolnavul ar putea fi externat în curând.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În urma testelor făcute tuturor persoanelor ce au avut contact cu pacientul, s-a constatat că nu a fost încă transmis nimănui. Medicii spun că virusul este slab patogen la păsări, deci riscul de contaminare în masă este redus.

Ministerul a precizat că niciun om nu a mai luat contact cu H10N3 până acum, în schimb nu a explicat sub nicio formă circumstanțele contaminării.

Alte tulpini ale gripei aviare (H5N1, în perioada 2003-2011 sau H7N9, după 2013) au fost descoperite, de-a lungul anilor, în China, în schimb epidemiile sunt foarte rare. Varianta H7N9 a infectat 1.668 persoane și a dus la 616 decese din 2013, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. hai cu experimentele m e n g ele de laborator ai criminalilor omenirii: chinezoizi fanatici „educati” ccp. cea mai periculoasa natie de pe pamant: natia chineza. asiaticii sunt toti fanatici. coreea de sud este un neo-nazism-bolsevism de zeci de ani si se pretind a fi „capitalisti”. sunt extrem capitalism. o natie sub controlul statului exact ca in china. asia ca este bolsevik sau capitalista tot dictatura este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...