miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEEuroparlamentar polonez: Olaf Scholz trăiește într-o Europă care nu mai există. Visează...

Europarlamentar polonez: Olaf Scholz trăiește într-o Europă care nu mai există. Visează în continuare că Germania conduce o federație europeană, dar țara lui are probleme și el știe asta. Europa Centrală și de Est sub conducerea Poloniei va bloca aceste idei

Cancelarul german Olaf Scholz a ținut luni un discurs la Universitatea Carolina din Praga, unde a vorbit despre necesitatea de a face reforme în UE, în special despre crearea unui mecanism care să lege plata fondurilor UE de statul de drept, precum și despre regula unanimității.

De fapt, Scholz face eforturi pentru a scăpa de dreptul de veto al statelor membre. În prezent, toate statele membre trebuie să convină asupra unui curs de acțiune, iar dacă un stat membru respinge această acțiune, ele pot emite un drept de veto. O astfel de mișcare ar reprezenta o amenințare majoră pentru țări precum Ungaria și Polonia, care au fost supuse unei presiuni extreme pe probleme precum ideologia LGBT, cotele de migranți, regulile de impozitare privind o taxă minimă globală și politica energetică.

Cu toate acestea, nu doar Polonia și Ungaria privesc cu prudență o astfel de propunere. Alte țări mai mici, inclusiv Danemarca și Austria, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o astfel de mișcare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Răspunzând la discursul lui Scholz, europarlamentarul polonez Zbigniew Kuźmiuk de la Partidul Lege și Justiție (PiS) a spus că cancelarul german și Germania încă trăiesc „într-o lume, într-o Europă care nu mai există”.

Kuźmiuk a subliniat că izbucnirea războiului ruso-ucrainean a fost punctul de cotitură pentru Berlin. Din acel moment, Germania își pierde treptat statutul de lider al UE, dar și din punct de vedere moral.

Politicianul a afirmat că răspunsul Germaniei la situația din Ucraina și problemele economice ale țării, cauzate de dependența sa puternică de resursele energetice rusești, a dus la acest regres.

„Cred că Scholz știe asta. Dar încearcă să meargă înainte, visând că Germania conduce o Europă federalizată”, a explicat Zbigniew Kuźmiuk.

Potrivit europarlamentarului polonez, o Europă condusă de Germania „nu va mai fi”. Nemții continuă să-și piardă poziția „pentru că acțiunile lor cu privire la războiul din Ucraina arată în mod clar că nu mai pot fi lideri”.

„Nu se poate ca Germania, care a provocat acest război hrănindu-l pe Putin, să încerce acum să facă pace pe cheltuiala Ucrainei și să revină la afaceri cu Rusia. Europa nu mai acceptă asta. Cred că Europa Centrală și de Est sub conducerea Poloniei va bloca aceste idei”, a spus el, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. I-auzi la polac: „Cred că Europa Centrală și de Est sub conducerea Poloniei va bloca aceste idei”.
  Se și visează șefi de trib.

  El crede că toată partea asta a Europei este de acord susținerea racheților naziști.

  • @Barbu Gh. 01/09/2022 At 20:44
   Daca polonezii au ajuns sa spuna asta…un fel de comedia politistul bun-politistul rau…..e mai urat si mai grav decat pare a prima vedere sau va imaginati acum….octombrie…noiembrie…cand incepe iarna….incepe si “veselia”…

 2. D-na ziarista, in Praga nu exista Universitatea Charles, ci doar Universitatea Carolina (Carol), nu mai traduceti articole din engleza cu google translate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE