miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATESerbia | Președintele Vucici a anunțat că marele festival LGBT, Europride, NU...

Serbia | Președintele Vucici a anunțat că marele festival LGBT, Europride, NU va mai avea loc la Belgrad

Președintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a anunțat că festivalul LGBT intitulat „Europride”, nu va mai avea loc la Belgrad, așa cum fusese programat, informează BBC.

Anunțul președintelui vine după ce „mii de persoane” au protestat împotriva evenimentului (foto) la Belgrad, pe 14 august, după cum a relatat R3media.

Vucici a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că evenimentul – ce trebuia să aibă loc între 12-18 septembrie – va fi „amânat sau anulat”, din cauza „tensiunilor cu Kosovo” și a necazurilor privind energia și mâncarea.

„Pur și simplu, la un moment dat, nu poți să le faci față la toate. În alte vremuri, mai fericite (evenimentul ar fi putut avea loc)”, a adăugat Vucici.

În replică, organizatorii Europride a afirmat că „statul nu poate anula Europride” și orice asemenea încercare ar fi „o încălcare clară a Constituției”.

Ei spun că evenimentul nu va fi anulat.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate