ACTUALITATEEfectul Recorder? Patriarhul Daniel vorbește despre respectarea cu „strictețe sfatul medicilor şi...

Efectul Recorder? Patriarhul Daniel vorbește despre respectarea cu „strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”/ Scrisoare a PF Daniel prin care critică pozițiile anti Iohannis ale Episcopului Ambrozie

Patriarhul Daniel al României a vorbit în cuvântul către pelerinii care vin la Sf. Dimitrie cel Nou despre importanța respectării „cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”.

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte. Vă dorim tuturor multă sănătate şi ajutor de la Dumnezeu, pace și bucurie, pentru a spori în credință și în iubire creștină, în sfințenie și fapte bune, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria sfinților și dobândirea mântuirii!”, a spus PF Daniel în mesajul publicat de agenția Basilica.

Tot vineri, siteul G4 Media a publica o scrisoare internă a Bisericii, semnată de Patriarhul Daniel, prin care atrage atenția asupra „luărilor de poziție individuale privind relația Stat-Biserică” care au generat „reacții în presă”, dar și „petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

Scrisoarea vorbește explicit de PS Ambrozie de Giurgiu „care a folosit predica de la sfârșitul Sfintei Liturghii pentru a critica virulent autoritățile din România, în special pe Președintele României”.

Patriarhul a menționat că „în această perioadă dificilă de pandemie peste care se suprapun noi atacuri din presă împotriva Bisericii Ortodoxe Române”, ierarhii trebuie să evite mesajele individuale cu privire la reglementările legislative referitoare la culte.

Mai mult ca sigur, reacția PF Daniel se referă la reportajul Recorder, „Clanul Marelui Alb”.

În misiva semnată de PF Daniel se vorbește despre „exprimarea de opinii  pro sau contra vaccinării”.

„Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR”, se menționează în textul adresat ierarhilor.

El solicită, în concluzie, ierarhilor, să evite „exprimările publice referitoare la subiecte politice și medicale pentru care clericii nu sunt calificați și să aveți o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice, statutare, regulamentare și cu hotărârile Sfântului Sinod, pentru a confirma că Biserica Ortodoxă Română este cu adevărat „un factor al păcii sociale” în această perioadă dificilă pentru toți românii”.

Scrisoarea vine în contextul în care PS Ambrozie este anchetat penal în urma predicii de Sfânta Parascheva.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...