joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEEfectul Recorder? Patriarhul Daniel vorbește despre respectarea cu „strictețe sfatul medicilor şi...

Efectul Recorder? Patriarhul Daniel vorbește despre respectarea cu „strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”/ Scrisoare a PF Daniel prin care critică pozițiile anti Iohannis ale Episcopului Ambrozie

Patriarhul Daniel al României a vorbit în cuvântul către pelerinii care vin la Sf. Dimitrie cel Nou despre importanța respectării „cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”.

„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte. Vă dorim tuturor multă sănătate şi ajutor de la Dumnezeu, pace și bucurie, pentru a spori în credință și în iubire creștină, în sfințenie și fapte bune, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria sfinților și dobândirea mântuirii!”, a spus PF Daniel în mesajul publicat de agenția Basilica.

Tot vineri, siteul G4 Media a publica o scrisoare internă a Bisericii, semnată de Patriarhul Daniel, prin care atrage atenția asupra „luărilor de poziție individuale privind relația Stat-Biserică” care au generat „reacții în presă”, dar și „petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

Scrisoarea vorbește explicit de PS Ambrozie de Giurgiu „care a folosit predica de la sfârșitul Sfintei Liturghii pentru a critica virulent autoritățile din România, în special pe Președintele României”.

Patriarhul a menționat că „în această perioadă dificilă de pandemie peste care se suprapun noi atacuri din presă împotriva Bisericii Ortodoxe Române”, ierarhii trebuie să evite mesajele individuale cu privire la reglementările legislative referitoare la culte.

Mai mult ca sigur, reacția PF Daniel se referă la reportajul Recorder, „Clanul Marelui Alb”.

În misiva semnată de PF Daniel se vorbește despre „exprimarea de opinii  pro sau contra vaccinării”.

„Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR”, se menționează în textul adresat ierarhilor.

El solicită, în concluzie, ierarhilor, să evite „exprimările publice referitoare la subiecte politice și medicale pentru care clericii nu sunt calificați și să aveți o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice, statutare, regulamentare și cu hotărârile Sfântului Sinod, pentru a confirma că Biserica Ortodoxă Română este cu adevărat „un factor al păcii sociale” în această perioadă dificilă pentru toți românii”.

Scrisoarea vine în contextul în care PS Ambrozie este anchetat penal în urma predicii de Sfânta Parascheva.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE