marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEProcurorii cer arestarea preventivă a lui Laurențiu Baranga, fostul președinte al Oficiului...

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Laurențiu Baranga, fostul președinte al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, suspectat că și-a falsificat diploma de studii

ACTUALIZARE 11.10/ ora 12:15

Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, oficiali din Parchetul General au confirmat că Laurenţiu Baranga va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Știrea inițială

Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat, obținută la vârsta de 32 de ani, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au descins în această dimineață la locuința lui, având informații legate de falsificarea diplomei.

“Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, a precizat Poliția Română.

Laurențiu Baranga și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor joi, 8 octombrie 2020, anunță Digi24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE