News ȘTIRI Procurorii cer arestarea preventivă a lui Laurențiu Baranga, fostul președinte al Oficiului...

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Laurențiu Baranga, fostul președinte al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, suspectat că și-a falsificat diploma de studii

ACTUALIZARE 11.10/ ora 12:15

Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, oficiali din Parchetul General au confirmat că Laurenţiu Baranga va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Știrea inițială

Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat, obținută la vârsta de 32 de ani, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au descins în această dimineață la locuința lui, având informații legate de falsificarea diplomei.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, a precizat Poliția Română.

Laurențiu Baranga și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor joi, 8 octombrie 2020, anunță Digi24.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate