ACTUALITATEEditura Basilica publică ediția românească a cărții „Civilizația bizantină: 330-1453” scrisă de...

Editura Basilica publică ediția românească a cărții „Civilizația bizantină: 330-1453” scrisă de Steven Runciman

Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat prima ediție românească a cărții „Civilizația bizantină: 330-1453” de Steven Runciman. Volumul povestește fluent, concentrat și accesibil despre cele unsprezece secole din istoria Imperiului Roman, cu capitala la Constantinopol.

„Scopul acestei opere este de a oferi o imagine de ansamblu a civilizației Imperiului Roman pe parcursul perioadei în care Constantinopolul a fost capitala sa, o civilizație greco-romană orientalizată ce nu poate fi desemnată cu o expresie mai potrivită decât civilizație bizantină.

În răstimpul acestor unsprezece secole s-au produs numeroase schimbări și transformări. Cu toate acestea, am ales să mă concentrez mai cu seamă asupra trăsăturilor ce au caracterizat istoria Bizanțului pe parcursul întregii sale existențe.”, scrie autorul în prefața cărții sale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Traducerea în limba română este realizată de Damian Anfilem aceasta conținând numeroase note și un bogat material fotografic. Cartea poate fi achiziționată și răsfoită aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...