joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Mii de greci au ieșit în stradă împotriva cărților de...

VIDEO | Mii de greci au ieșit în stradă împotriva cărților de identitate biometrice. Manifestații de amploare anunțate pentru weekend

Grecii se mobilizează și anunță că vor ieși în stradă față de decizia Guvernului de la Atena de a pune în circulație cărți de identitate biometrice, conform Cotidianul.

Executivul a decis ca începând cu anul 2024 noile cărți de identitate biometrice să fie puse în circulație, după ce a aplicat o directivă europeană, relatează AFP.

În ultimele zile a existat o campanie extrem de puternică din partea multor demnitari creștini, care s-au poziționat împotriva acestor noi buletine biometrice.

Duminică, 10 septembrie 2023, în piața Syntagma din centrul Atenei este programată o manifestație la care și-au anunțat prezența foarte mulți oameni. O manifestația similară a avut loc în urmă cu două zile, în Salonic, la care au participat mii de oameni.

„Suntem pe ultima linie dreaptă pentru manifestaţia noastră amplă din piaţa Syntagma prevăzută pentru duminică contra cărţilor de identitate“, a declarat pe pagina sa de Facebook un călugăr ortodox care are zeci de mii de urmăritori.

Potrivit Guvernului de la Atena, procedura pentru obținerea noilor cărți de identitate biometrice ar trebui să înceapă pe data de 25 septembrie 2023, aceasta fiind o obligaţie a Greciei privind conformarea la reglementarea europeană menită să „consolideze securitatea“ acestui document, adoptat în 2019.

În urma protestelor din România față de noile cărți de identitate cu cip pe care Statul Român a vrut să le implementeze, la solicitarea R3Media, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a spus că acestea nu vor fi obligatorii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE