miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Ursula von der Leyen a spus că au murit peste...

VIDEO | Ursula von der Leyen a spus că au murit peste 100.000 de soldați ucraineni în războiul cu Rusia. După două ore a retras afirmația

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus într-un video publicat pe rețelele de socializare că în timpul războiului ruso-ucrainean au pierit peste 100.000 de militari ai Kievului.

După două ore, însă, ea a retras afirmația, Comisia Europeană editând mesajul video al lui von der Leyen eliminând orice referire la pierderile suferite de Ucraina.

„În discursul postat azi pe Twitter, von der Leyen vorbește despre atrocitățile rușilor în Ucraina ”care au adus moarte, devastare și suferințe de nespus. Cu toții ne amintim ororile din Bucea”.
Și urmează fraza-cheie: „It is estimated that more then 20.000 civilians and more than 100.000 military officers have been killed so far”.
Presa de la noi s-a repezit să titreze că rușii au ucis peste 20.000 de civili și peste 100.000 de soldați ucraineni, pînă acum.

Doar că există două mici probleme.
Prima, că military officers nu înseamnă soldați, ci comandanți militari, indiferent de rang. Ceea ce înseamnă că numărul total al militarilor uciși ar trebuie să fie mult mai mare.
Să zicem, însă, că Ursula a greșit, voind să se refere, de fapt, la soldați în general.
Dar, chiar și așa, afirmațiile ei sunt explozive, pentru că regimul Zelenski a refuzat cu încăpățînare după invazie să livreze date oficiale despre numărul soldaților morți, iar cînd a făcut-o, pe alocuri, a vorbit de cifre infinit mai mici: cca.9.000, la sfîrșitul lunii august, potrivit comandatului forțelor armate ucrainene, Valeriy Zalujnâi.

Ceea ce înseamnă ori că în ultimele trei luni rușii au ucis de peste 10 ori mai mulți soldați ucraineni decît în restul invaziei, ori că înalții oficiali europeni au decis azi, prin vocea președintei C.E. să spună adevărul îngrozitor, anume că pierderile armatei ucrainene sunt imense și pînă acum au fost secretizate”, scrie analistul politic Bogdan Tiberiu Iacob, pe Inpolitics.

În circa două ore, însă, materialul a fost reeditat, iar referirile la pierderile ucrainene au fost eliminate complet. Au rămas, în schimb, în materialul preluat de Youtube.

„Multumesc mult celor care au subliniat inexactitatea cu privire la cifre într-o versiune anterioară a acestui videoclip. Estimarea folosită, din surse externe, ar fi trebuit să se refere la victime, adică atât cei uciși, cât și cei răniți, și a fost menită să arate brutalitatea Rusiei”, a clarificat purtătorul de cuvânt șef adjunct și director pentru comunicare politică al Comisiei Europene, Dana Spinant, într-o postare pe Twitter.

Reamintim că șeful armatei americane, Mark Miley, a declarat recent că 100.000 de soldați ucraineni au pierit în războiul împotriva Rusiei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Dacă e teatru de operațiuni și nu război n-a murit nimeni în afara accidentelor de muncă/manevre.
    Greșeala duamnei Ursula nu e greșeală, e întreținerea fricii cu minciuna războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE