ACTUALITATEDupă ce au făcut o petiție pentru schimbarea botezului, cei de la...

După ce au făcut o petiție pentru schimbarea botezului, cei de la Declic au depus la Președinție o petiție prin care cer VIZE pentru AFGANI

Comunitatea de campaigning online Declic a trimis Consiliului Suprem de Apărare a Ţării peste 22.000 de semnături ale cetăţenilor care solicită ca statul român să elibereze vize pentru cetăţenii afgani care au colaborat cu România şi NATO în cei aproape 20 de ani de prezenţă militară în Afganistan, precum şi pentru familiile acestora şi pentru alte categorii vulnerabile.

Petiţia iniţiată de Comunitatea Declic a adunat în doar o săptămână peste 22 de mii de semnături şi a fost înaintată către CSAT şi Ministerul de Externe, informează News.ro.

„România este datoare să îi protejeze pe traducătorii, jurnaliştii, reprezentanţii ONG-urilor şi pe toate categoriile vulnerabile din Afganistan. De asemenea, România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi”, se arată în petiţia semnată de peste 22.000 de oameni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Relatările din presa internaţională arată cum forţele talibanilor fac liste de răzbunare faţă de toţi cei care au sprijinit, direct sau indirect, activitatea forţelor NATO în Afganistan sau care au militat pentru un regim politic fără talibani. O viză poate face diferenţa între viaţă şi moarte, la fel cum viteza de reacţie într-o astfel de criză este crucială”, consideră Declic.

„Decizia trebuie luată de îndată. România nu poate rămâne datoare tuturor acelor oameni care şi-au pus viaţa în pericol în cei 20 de ani de război, în misiuni cot la cot cu militarii români. Înţelegem temerile din rândul societăţii şi riscurile unei decizii insuficient documentate, dar, în acelaşi timp, avem încredere că instituţiile de forţă ale statului, menite să ne protejeze pe noi toţi, îşi vor face datoria şi îşi vor dovedi utilitatea în acest caz”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cetăţenii semnatari ai petiţiei susţin că România trebuie să acorde vize pentru cetăţenii afgani expuşi violenţei talibanilor: activişti şi activiste pentru drepturile omului, jurnalişti, magistraţi, profesori şi profesoare, studenţi. În plus, textul petiţiei cuprinde şi solicitarea clară către autorităţi de a trimite aeronave care să ajute la evacuarea din Afganistan a civililor care încearcă disperaţi să plece, înainte de a fi ucişi.

Reamintim că la începutul anului, cei de la declic au depus o petiție la Patriarhie prin care cereau schimbarea botezului ortodox.

Declic.ro a fost fondat de către soții Tudor și Roxana Brădățan. Proiectul a fost finanțat prin celebrele granturi Norvegiene. Pe lângă fondurile nerambursabile, declic.ro a beneficiat de sprijinul rețelei fundațiilor pentru O Societate Deschisă (Open Society), ale lui George Soroș, după cum relata un articol din 2017.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

7 COMENTARII

 1. Progresiștii de la DEclic sunt preșul globalismului: orice impotriva națiunii tale, totul pentru globalismul dezlăntuit. Cât de proști să fie cei care vor să se decidă totul in afară și nimic in interior?

  Lovind suveranitatea ei lovesc democrația și fac lobby pentru decizii luate in New York sau Bruxelles impotriva Constituției și a suveranității națiunii…

  DEclicii ăștia nu ințeleg că afganii sunt cunoscuți in Occident pentru cea mai mare criminalitate sexuală – să vezi atunci violuri și patriarhat, când o să aduci vreo 200.000 de afgani majoritatea bărbați.

  De altfel in Timișoara am avut deja atac cu cuțitul intre 2 afgani refugiați, ceea ce arată cam cum isi reglează ei disputele și ce urmează pe străzile României.

  Tineri iresponsabili spăllați pe creier și femei naive care fac petiție să-și aducă viiitorii violatori in țară

 2. Romania NU este datoare la nici un afgan. Militarii romani presupun ca au facut parte din misiunea NATO, cu toate ca nu inteleg de ce NATO s-a implicat in Afganistan. A fost razboiul USA nu al NATO. Sa-i ia USA pe toti.Tara afganilor e Afganistanul nu Europa sau America.

 3. Fondatorii Declic să ia câte patru afgani acasă. Membrii asociației câte trei afgani. Semnatarii petiției câte doi. Toți afgani aduși în țară să fie întreținuți din fonduri norvegiene și ale Open Society.

 4. România se poate considera datoare afganilor doar în măsura în care a beneficiat economic, militar sau geo-politic de pe urma prezenței în Afganistan! Dacă Declic a beneficiat de pe urma acestei prezențe să suporte cheltuielile chemării afganilor în România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...