sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEDan Udrea, probabil singurul jurnalist sportiv care a pus întrebări în privința...

Dan Udrea, probabil singurul jurnalist sportiv care a pus întrebări în privința legăturii dintre morțile subite și vaccinare, a fost concediat de Ringier

Dan Udrea, redactor-șef adjunct al publicației Gazeta Sporturilor, a fost concediat de către patronii elvețieni de la Ringier, anunță Pagina de Media.

Decizia a fost luată de noul șef suprem al publicației online, sârbul Predrag Mihailovici.

Dan Udrea este, probabil, singurul jurnalist sportiv care a scris public dacă există vreo legătură între vaccinarea anti C19 și valul de AVC-uri, probleme cardiace și morți subite din sport.

El a scris în Gazeta Sporturilor, că în redacțiile de presă nu e voie să te întrebi dacă există vreo legătură între aceste evenimente și serul respectiv, în contextul în care colegi de-ai săi avuseseră de suferit.

„Toți cei care susțin că „Djokovic a inventat o scutire medicală pentru a dribla faptul că nu e vaccinat” o fac cu seninătatea cu care dai „bună ziua” sau îi zici „salut” colegului de birou. Și așa ceva e acceptat doar fiindcă e în trendul în care se merge în marș forțat și anume pro-vaccinare.

În schimb, dacă cineva, oricine, emite o frază de genul „Vaccinul produce efecte negative organismului, poate provoca infarct sau atac cerebral”, nu doar că e de neacceptat, dar riști să ți se facă inclusiv dosar penal pentru zădărnicirea luptei împotriva Covid-19. Doar fiindcă, da, e un mesaj anti-vaccin!

Care e diferența între cele două enunțuri? Sunt două opinii, mai degrabă două bănuieli, presupuneri, pe care un ziarist sau altcineva le are și le exprimă. Și e bine ca un jurnalist să aibă întotdeauna reticențe, opinii contrare curentului, să pună întrebări și acolo unde există certitudini pe linie. Dar trăim vremuri în care doar unele au ajuns să fie acceptate și celelalte, nu!

Cu ce e mai puțin grav ca Djokovic să fie acuzat că a falsificat acea scutire medicală decât că suspectezi că AVC-ul pe care l-a suferit un prieten sau un coleg de birou a fost provocat de vaccin? Și adeverința lui Nole, și vaccinul conțin o parafă a unor minți luminate, atunci de ce doar într-o direcție e permis să existe semne de întrebare?”, a notat Dan Udrea, la vremea respectivă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. pai asta e problema, la gsp se scrie orice altceva decat sport: amante, masini, case de sportivi, vaccinare, scandaluri… sportul e o tema secundara.

  2. Toti vaccinistii care au contribuit sau sprijinit vaccinarea cu serul experimental trebuie anchetati si condamnati pentru genocid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE