duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEMinistrul britanic de Externe cere „dublarea sprijinului” pentru Ucraina în conflictul cu...

Ministrul britanic de Externe cere „dublarea sprijinului” pentru Ucraina în conflictul cu Federația Rusă

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, urmează să lanseze un apel miercuri la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina și la pregătirea pentru un război de lungă durată, notează AFP, citat de Agerpres.

„Geopolitica s-a întors”, urmează să afirme ministrul britanic în cursul unui discurs, miercuri, la Mansion House, reşedinţa oficială a Lordului-Primar al City of London.

„Să fim sinceri, arhitectura imaginată pentru a garanta pacea și prosperitatea este un eșec cu Ucraina. Avem nevoie de o nouă abordare. Trebuie să fim pregătiți pe termen lung și să ne dublăm sprijinul pentru Ucraina. Arme grele, tancuri, avioane – să săpăm în stocurile noastre, să creștem producția, trebuie să facem toate astea.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul Geografie elementară de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu putem fi complezenți – soarta Ucrainei atârnă în balanță. Și să fim clari: dacă Putin câștigă, va fi și mai multă mizerie în Europa și consecințe teribile în toată lumea. Trebuie să mergem mai departe. Putin nu trebuie să găsească nicăieri de unde să-și finanțeze războiul teribil. Aceasta înseamnă oprirea importurilor de petrol și gaze odată pentru totdeauna”, a declarat ministrul britanic.

Marea Britanie susține că a sancționat de la începutul războiului din Ucraina peste 1.400 de persoane și companii legate de Rusia și a extins săptămâna trecută lista sancțiunilor comerciale care vizează Rusia, interzicând importul de argint, produse din lemn și chiar caviarul.

Totodată, în turneul de tenis de la Wimbledon s-a interzis prezența sportivilor de etnie rusă sau bielorusă. Numărul unu în acest sport, sârbul Novak Djokovici, s-a opus vehement unei astfel de decizii.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susține niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului. Știu câte traume emoționale lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a spus Djokovici.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate