duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie a decis să excludă sportivii ruși și bieloruși de la...

Marea Britanie a decis să excludă sportivii ruși și bieloruși de la turneul de la Wimbledon

Jucătorii ruși și bielorusi nu vor avea voie să concureze la Wimbledon anul acesta din cauza invaziei Ucrainei, informează BBC.

Numărul doi mondial masculin, Daniil Medvedev, din Rusia, și numărul patru mondial feminin, Aryna Sabalenka, din Belarus, sunt sportivii cel mai bine clasați care sunt afectați de acestă decizie.

Jucătorii sunt, de asemenea, interziși de la oricare dintre turneele pe iarbă din Regatul Unit. Organele de conducere ale tenisului profesionist masculin și feminin au declarat că această mișcare este „nedreaptă”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

ATP a spus că ar putea „stabili un precedent dăunător pentru joc”, în timp ce organizația feminină, WTA, a spus că este „foarte dezamăgit”. Într-un comunicat, ATP a spus că este vorba despre o discriminare bazată pe naționalitate.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Discriminarea bazată pe naționalitate constituie, de asemenea, o încălcare a acordului nostru cu Wimbledon, care prevede că intrarea jucătorilor se bazează exclusiv pe clasamentele ATP. Orice curs de acțiune ca răspuns la această decizie va fi acum evaluat în consultare cu consiliul nostru și consiliile membre”, menționează ATP.

WTA a spus că „va evalua următorii pași și ce acțiuni pot fi luate în legătură cu aceste decizii”.

Explicând decizia sa, All England Lawn Tennis Club (AELTC) a declarat că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”. Wimbledon are loc în perioada 27 iunie – 10 iulie.

„În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belarusi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

„De aceea, intenția noastră este, cu regret profund, să refuzăm înscrierile jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon”.

Sabalenka a ajuns în semifinalele turneului de anul trecut, în timp ce Medvedev, care a fost anunțat ca unul dintre vedetele competiției a ajuns până în turul al patrulea.

Numărul 15 mondial rus Anastasia Pavlyuchenkova – care a cerut să înceteze războiul la începutul acestui an – și Victoria Azarenka din Belarus, clasată pe locul 18, va lipsi de asemenea. Rusul Andrei Rublev este pe locul opt în clasamentul masculin, cu compatriotul Karen Khachanov pe locul 26. Doar jucătorii sunt interziși, ceea ce înseamnă că antrenorii, arbitrii și kinetoterapeuții pot fi implicați în turneu.

Asociația de tenis pe gazon a interzis, de asemenea, jucătorilor ruși sau belarusi să joace la oricare dintre turneele din Regatul Unit pe iarbă. Toți vor putea concura în continuare la French Open, care începe în mai. Jucătorilor din ambele țări li sa permis să concureze în turneul de tenis, dar nu sub steagul lor național.

ATP a declarat că jucătorilor ruși și belarusi li se va permite în continuare să concureze la evenimentele sale sub un steag neutru. „Sportul nostru este mândru că funcționează pe principiile fundamentale ale meritului și corectitudinii, în care jucătorii concurează ca indivizi pentru a-și câștiga locul în turnee bazate pe clasamentul ATP”, sună un comunicat al organizației

„Credem că decizia unilaterală de astăzi a Wimbledon și a LTA de a exclude jucători din Rusia și Belarus de la turneele pe iarbă britanice din acest an este nedreaptă și are potențialul de a crea un precedent dăunător pentru tenis”.

La rândul său, WTA a spus: „Atleții individuali nu ar trebui să fie penalizați sau împiedicați să concureze din cauza originii lor sau a deciziilor luate de guvernele țărilor lor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat interdicția. „Având în vedere că Rusia este o țară puternică în tenis și sportivii noștri se numără printre cei aflați în fruntea clasamentului mondial, turneul în sine ar avea de suferit din cauza acestei interdicții”, a spus el.
„Este inacceptabil ca sportivii să fie din nou ostatici ai anumitor prejudecăți politice, intrigi și acțiuni ostile față de țara noastră”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. „mișcarea”/„mutarea”/„alegerea” …. decizia.

    P.S.

    Eu mă bucur pentru dvs., d-le Ursan. Nu știu dacă știați – dar sigur acum aflați. Nu vă întreb dacă știți și ce spune Stânga. Cea americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate