marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUn „copil al războiului” se declară împotriva interzicerii rușilor și bielorușilor de...

Un „copil al războiului” se declară împotriva interzicerii rușilor și bielorușilor de la Wimbledon. Novak Djokovici: Este o decizie nebunească

Tenismanul sârb, Novak Djokovici, liderul clasamentului mondial, a declarat că nu este de acord cu interzicerea sportivilor ruși și bieloruși de la Wimbledon, informează Reuters.

Djokovici a spus că în calitate de de victimă a războiului nu poate fi de acord cu abordarea autorităților britanice.

Sportivul era un copil pe vremea când Serbia era bombardată de NATO, iar din cauza bombelor se antrena prin subsoluri. El a povestit despre experiența traumatizantă a războiului și cum familia sa era nevoită să se ascundă în fiecare noapte.

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susține niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, a declarat Djokovici reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 din Belgrad.

„Știu câte traume emoționale lasă. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a completat el.

Reacția lui vine ca urmare a deciziei autorităților britanice de a interzice jucătorilor ruși și bielorusi  să concureze la Wimbledon anul acesta din cauza invaziei Ucrainei,

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu il lumineaza in gandire si abordare pe Djokovici. Un om deosebit care merita mai mult decat respect! Doamne ajuta fratelui nostru de credinta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate