EDUCAȚIECum va decurge campania de vaccinare în rândul copiilor? Autoritățile se bazează...

Cum va decurge campania de vaccinare în rândul copiilor? Autoritățile se bazează pe implicarea părinților și a cadrelor didactice

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a oferit mai multe răspunsuri legate de pregătirea și desfășurarea campaniei de vaccinare la copii, potrivit Newsweek.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a declarat că România este pregătită să înceapă imunizarea copiilor de la 12 ani în sus, după ce Uniunea Europeană aprobă serul Pfizer pentru aceste vârste.

„Campania de vaccinare destinată populației pediatrice va fi implementată la recomandarea forului decizional – Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) -, în funcție de tipul vaccinului care primește autorizare condiționată de punere pe piață în acest sens.

Într-o declarație comună, Pfizer și BioNTech au declarat că au depus o cerere la EMA din Amsterdam pentru a extinde utilizarea vaccinului lor pentru a include „adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”. Datele din faza 3 au arătat că vaccinul a furnizat „răspunsuri robuste la anticorpi” și a fost 100% eficient în prevenirea bolii în rândul celor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ceea ce privește campania de vaccinare a populației pediatrice la nivel național, se va folosi infrastructura actuală, ținând cont de faptul că vaccinul care va primi autorizare în primă fază va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are un lanț particular de frig și trebuie asigurate condițiile necesare de menținere a calității acestor vaccinuri. Procedura de vaccinare este similară, schema de vaccinare este aceeași, doza de vaccin este la fel, este nemodificată.”, declară CNCV pentru Newsweek.

Întrebați de strategia campaniei de vaccinare pentru copii, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a dat de înțeles că se va apela la ajutorul profesorilor și al părinților pentru a-i stimula și ajuta pe copii să se vaccineze.

„Campania de vaccinare în rândul populației pediatrice va fi adaptată în funcție de publicul țintă, cu implicarea vectorilor de încredere, părinți, aparținători legali, cadre didactice. Toate aceste discuții și moduri de acțiune vor fi comunicate public la momentul respectiv. În România, procesul de vaccinare se realizează în conformitate cu Strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19 în România. (…)

În completarea Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid-19 în România, vor fi organizate o serie de sesiunii de Q&A dedicate vaccinării populației pediatrice, discuții cu asociații de părinți, ONG-uri, Ministerul Educației și alți factori de sprijin.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) furnizează zilnic comunicate de presă și precizări publice, care pot fi consultate pe site-ul oficial dedicat vaccinării: https://vaccinare-covid.gov.ro/, la secțiunea „Informații”, „Comunicate oficiale”. Totodată, reprezentanții CNCAV susțin, în fiecare zi de marți, la prânz, la sediul Guvernului, o conferință de presă în care sunt transmise publicului informații actualizate privind procesul de vaccinare (puteți consulta aici cea mai recentă conferință de presă).”, precizează instituția.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Statele Unite ale Americii a lansat deja campania de vaccinare în rândul copiilor între 12 și 15 ani.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Ne mai lăsați o data in pace cu vaccinarea anti Covid?! Cine isi asumă responsabilitatea pentru posibilele reactii adverse ale acestor seruri care sunt in studiu clinic experimental pana in anul 2023?
    EU NU VOI FI DE ACORD CU VACCINAREA ANTI COVID, NICI A MEA ,NICI A COPIILOR MEI ! PUNCT!

  2. Cand ai facut un “cap de pod” prin parintii si profesorii vaxinati e ok sa extinzi si la elevi. Razboi modern pe principii vechi. Multumim celor care ne inping la vaxinare si care nu iau asupra lor eventualele probleme. Cei care au pus umarul la situatia actuala au crezut ca pe ei nu ii va afecta vreo problema. Ce amarnic s-au inselat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate