marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEMoment de reculegere în Parlamentul României. Ciprian Ciubuc (AUR): Basarabia a fost,...

Moment de reculegere în Parlamentul României. Ciprian Ciubuc (AUR): Basarabia a fost, este și va fi românească. Rusia lui Putin trebuie să ceară scuze poporului român

În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, aproape 30.000 de persoane au fost deportate din Basarabia, în urma anexării teritoriului dintre Prut și Nistru de forțele sovietice cu un an mai devreme. De asemenea, din Nordul Bucovinei au fost deportate aproximativ 13.000 de persoane.

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a făcut o declarația politică, în Parlamentul României, la 80 de ani de la primul val de deportări staliniste din Basarabia și nordul Bucovinei.

„Avea să fie doar primul din cele trei valuri de deportări prin care Basarabia și Bucovina de Nord au fost depopulate forțat de sute de mii de români. Unii dintre ei au murit departe de locurile natale, departe de cei dragi, pe drumul spre Siberia și în lagărele de exterminare ale URSS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Țărani, profesori, preoți, primari, intelectuali, aproape toți cei care puteau constitui o elită locală cu conștiință națională românească au căzut victime ale planurilor unei dictaturi comuniste.

Ca principală moștenitoare a URSS-ului, Rusia lui Putin este datoare să-și ceară scuze urmașilor celor deportați în întregului popor român pentru crimele comise și pentru viețile distruse.

Stimați colegi, vă rog să păstrăm un minut de reculegere pentru victimele dictaturii staliniste, suntem datori să nu uităm și să facem dreptate pentru Basarabia, pentru că Basarabia a fost, este și va fi românească“, a conchis deputatul AUR, înainte de momentul de reculegere.

Declarația deputatului AUR poate fi urmărită aici.

După minutul de reculegere, din sala de plen s-a auzit strigându-se: Trăiască România Mare!

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Felicitari dl Ciubuc! Macar aratam ca nu uitam.
    Dar este prea tarziu si prea putin ca Rusia sa ne ceara scuze…Pana nu ne recuperam Basarabia, Bugeacul, Bucovina de Nord si Insula Serpilor nu o sa fie pace si prietenie intre noi si slavii din est (indiferent ca ii cheama ucrainieni, rusi sau altcumva).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE