ACTUALITATEMoment de reculegere în Parlamentul României. Ciprian Ciubuc (AUR): Basarabia a fost,...

Moment de reculegere în Parlamentul României. Ciprian Ciubuc (AUR): Basarabia a fost, este și va fi românească. Rusia lui Putin trebuie să ceară scuze poporului român

În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, aproape 30.000 de persoane au fost deportate din Basarabia, în urma anexării teritoriului dintre Prut și Nistru de forțele sovietice cu un an mai devreme. De asemenea, din Nordul Bucovinei au fost deportate aproximativ 13.000 de persoane.

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc a făcut o declarația politică, în Parlamentul României, la 80 de ani de la primul val de deportări staliniste din Basarabia și nordul Bucovinei.

„Avea să fie doar primul din cele trei valuri de deportări prin care Basarabia și Bucovina de Nord au fost depopulate forțat de sute de mii de români. Unii dintre ei au murit departe de locurile natale, departe de cei dragi, pe drumul spre Siberia și în lagărele de exterminare ale URSS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Țărani, profesori, preoți, primari, intelectuali, aproape toți cei care puteau constitui o elită locală cu conștiință națională românească au căzut victime ale planurilor unei dictaturi comuniste.

Ca principală moștenitoare a URSS-ului, Rusia lui Putin este datoare să-și ceară scuze urmașilor celor deportați în întregului popor român pentru crimele comise și pentru viețile distruse.

Stimați colegi, vă rog să păstrăm un minut de reculegere pentru victimele dictaturii staliniste, suntem datori să nu uităm și să facem dreptate pentru Basarabia, pentru că Basarabia a fost, este și va fi românească“, a conchis deputatul AUR, înainte de momentul de reculegere.

Declarația deputatului AUR poate fi urmărită aici.

După minutul de reculegere, din sala de plen s-a auzit strigându-se: Trăiască România Mare!

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Felicitari dl Ciubuc! Macar aratam ca nu uitam.
    Dar este prea tarziu si prea putin ca Rusia sa ne ceara scuze…Pana nu ne recuperam Basarabia, Bugeacul, Bucovina de Nord si Insula Serpilor nu o sa fie pace si prietenie intre noi si slavii din est (indiferent ca ii cheama ucrainieni, rusi sau altcumva).

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...