vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATECum au ajuns morții raportați pe 2 noiembrie să fie folosiți pentru...

Cum au ajuns morții raportați pe 2 noiembrie să fie folosiți pentru adoptarea urgentă a certificatului verde. Cu ce-i ajută vaccinarea forțată a tinerilor pe pensionari?

Pe 2 noiembrie, Camera Deputaților a respins discuția în regim de urgență a introducerii certificatului verde pentru angajații din sectorul public și mare parte din sectorul privat.

Tot pe 2 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că au murit 591 de persoane, prilej ca unii să folosească această cifră pentru a o lega de certificatul verde.

Primul a fost USR, cel mai mare susținător al certificatului verde. Prin vocea fostei ministre a Sănătății, Ioana Mihăilă, partidul a denunțat „o coaliție monstruoasă împotriva sănătăţii publice”, în condițiile în care „591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunţate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică”.

Șeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a sărit și el. Colonelul a spus că „Dacă s-a respins urgentarea, eu înțeleg că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înțeleg ca om și ca coordonator al campaniei de vaccinare”.

O parte a presei a preluat acest discurs, G4 Media titrând amenințător: „În ziua cu aproape 600 morți Covid, Camera Deputaților a refuzat să dezbată în regim de urgență legea care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă”.

Dar care este realitatea?

Conform proiectului de lege propus spre dezbaterea Camerei, dar respins de Senat, certificatul verde este obligatoriu pentru majoritatea angajaților de stat și de la privat.

Dar, conform datelor oferite chiar de autorități, majoritatea celor care au decedat pe 2 noiembrie, și în general, sunt persoane trecute de 60 de ani. Adică, pensionari.

Vârsta medie de pensionare în România este 60,5 ani la bărbați și 58,4 ani la femei. Tot din datele oferite de stat, majoritatea celor decedați sunt persoane trecute de 70 ani, ba chiar de 80 de ani.

Prin impunerea certificatului verde s-ar obliga vaccinarea categoriilor de vârstă care prezintă cel mai mic risc de a păți ceva: cei între 20 și 29 de ani.

Economistul Bogdan Glăvan i-a răspuns astfel dr. Valeriu Gheorghiță, postând și un grafic cu decesele din 2 noiembrie (foto):

„Dacă vă uitați pe graficul acesta, care arată nivelul deceselor ajustat cu populația, dvs. așa trageți concluzia, că asta e prioritatea, să se vaccineze neapărat oamenii care au o slujbă, adică, în mare, din categoria 20-59 ani? Vârsta medie de pensionare în România este 60,5 ani la bărbați și 58,4 ani la femei, deci la 59 de ani se iese din câmpul muncii.
Dl. Gheorghiță, dvs. sunteți coordonatorul campaniei de vaccinare. Vreți să vă facă Parlamentul treaba? Păi atunci pentru ce mai aveți dvs. job? Pentru ce sunteți pus acolo, să coordonați ce? Sfaturi pentru parlament? Păi dacă doar așa credeți dvs. că vă puteți face meseria, atunci, gata, dăm lege cu vaccinarea obligatorie și punem un motan în locul dvs. – și toate meritele vor reveni motanului, nu?
Serios acum, dar altă idee nu aveți? Dacă decesele raportate azi arată o mortalitate de 11 ori mai mare în rândul pensionarilor decât în rândul salariaților, dvs. chiar nu vedeți că prioritatea e în partea din stânga a graficului, nu în partea din dreapta? Adică nu vedeți că ar fi trebuit să convingeți bătrânii să se vaccineze încă de astă vară?
Încă ceva. Dacă nu aveți nici o altă idee și dacă chiar credeți că parlamentul vă împiedică în campania dvs. de vaccinare, dați-vă domnule demisia. Spuneți “Dragi concetățeni, eu am vrut să fac și să dreg, dar nu ai cu cine, parlamentarii sunt niște încuiați, eu mă retrag, gata.””

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE