ACTUALITATESenatul a RESPINS obligativitatea certificatului verde pentru angajați. Legea merge la Camera...

Senatul a RESPINS obligativitatea certificatului verde pentru angajați. Legea merge la Camera Deputaților

ACTUALIZARE 14:50 Obligativitatea certificatului verde pentru angajații de la stat și pentru cei din mediul privat, acolo unde activitatea se desfășoară cu peste 50 de persoane în același loc, a fost respinsă  în Senatul României.

Fiind lege organică, proiectul avea nevoie de 69 de voturi și a întrunit doar 67 pentru.

Inițial, a fost vorba de o confuzie, după ce George Simion, co-președinte AUR, anunțase că a trecut.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proiectul prevedea inițial certificatul verde doar pentru personalul medical și cel sanitar, dar un amendament depus de liberalii Cîțu și Turcan a introdus această obligativitate pentru majoritatea angajaților.

Certificatul verde a fost adoptat cu un scor de 48 la 46, senatorii AUR și PSD votând împotrivă.

Legea va merge la Camera Deputaților.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Senatul României discută de la ora 12:00, proiectul de lege 454/2021, prin care impune certificatul verde tuturor angajaților de la stat și de la privat.

Proiectul prevedea inițial certificatul verde doar pentru personalul medical și cel sanitar, dar un amendament depus de liberalii Cîțu și Turcan a introdus această obligativitate pentru majoritatea angajaților.

Sunt scutiți angajații care lucrează în birouri cu mai puțin de 50 de persoane, dar angajații Ministerului de Interne, ai Ministerului Apărării și ai puterii judecătorești.

Aleșii de la PNL, UDMR și USRPLUS s-au grăbit să treacă proiectul, acesta fiind avizat noaptea târziu, marți, de către comisiile de sănătate și juridică din Senat.

Până acum, doar parlamentarii AUR și PSD au anunțat că vor vota împotrivă.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Scriu si aici comentariul de la stirea de aseara, sa vada tot boborul intentia reala:

    Daca am inteles eu bine fereastra Overton, cam asta fac si ei acum.

    Propun ceva mult mai dur, urmarind de fapt medicii si profesorii.
    Un fel de…”bine, hai ca suntem de treaba si nu va mai vaccinam pe toti. Doar pe profesori si pe medici.” (adica ce voiau de la inceput).
    Ei..si dup-aia le adauga pe rand, pe domenii sau pe categorii.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...