duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEAUR susține demersul partidelor suveraniste din UE: Europa reală este o comunitate...

AUR susține demersul partidelor suveraniste din UE: Europa reală este o comunitate de națiuni

Marine Le Pen (Franța), Viktor Orban (Ungaria), Jaroslaw Kaczynski (Polonia), Santiago Abascal (VOX, Spania) sau Matteo Salvini (Italia)  au semnat o declarație comună, prin care  este „prima piatră de temelie” a unei alianţe în Parlamentul European care vizează „reformarea Europei”, relatează AFP.

În textul scrisorii, semnat de 16 formațiuni politice se afirmă că „UE devine din ce în ce mai mult o unealtă a forțelor radicale care ar dori să realizeze o transformare culturală, religioasă și finalmente, o construcție fără națiuni a Europei, urmărind să creeze un superstat european”.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor susține demersul inițiat de mai multe partide de dreapta din Uniunea Europeană. Cei doi lideri ai formațiuni au semnat astăzi, 3 iulie 2021, un document în care își aduc aplombul față de proiectul inițiat de alte forțe conservatoare din Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca partid cu orientare patriotică, suveranistă, conservatoare, aflat în plin proces de afiliere la Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, Alianța pentru Unirea Românilor susține Declarația comună a partidelor europene conservatoare vizând necesitatea unei reforme a Uniunii Europene.

Traseul către un super-stat federal european este un traseu către o trădare a dorinței părinților fondatori ai Uniunii. Uniunea s-a născut din dorința de pace și cooperare a națiunilor unei Europe pustiite de al doilea război mondial. Formată din țări deopotrivă devastate de război, care doreau să colaboreze sincer în beneficiul reciproc, ea n-a fost gândită ca o federație care să abolească suveranitatea națiunilor membre.

Popoarele care au decis să se unească într-un proiect comun n-au dorit un imperiu care să le impună legi contrare propriei identități, în răspărul dorinței și tradiției lor. Popoarele celor 27 de state membre sunt inima acestui proiect și ele nu pot fi șterse de o birocrație instituțională în numele unei culturi a anulării (cancelculture). Uniunea se îndepărtează tot mai mult de voința acestor popoare, în favoarea unei mici pseudo-elite ce-și urmărește propria agendă ideologică.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Considerăm că, în fața provocărilor cu care ne confruntăm, unirea forțelor politice europene conservatoare este mai necesară ca oricând. Împărtășim viziunea partidelor semnatare și credem că e necesar să ne coordonăm acțiunea politică și să ne afirmăm credința într-un viitor european comun modelat potrivit acestei viziuni, care este cea a părinților fondatori ai Uniunii: Europa națiunilor.

Nu credem într-un viitor superstat european, fondat pe maximalisme utopice de tip federalist. Respingem dictatura „falsei Europe” (în termenii Declarației de la Paris din 2017 – „O Europă în care putem crede”) și afirmăm că viitorul aparține „adevăratei Europe”: o Europă a patriilor care-și recunoaște și prețuiește moștenirea iudeo-creștină, o Europă a statelor-națiuni care nu cedează decât porțiuni limitate de suveranitate instituțiilor europene, dar își păstrează dreptul de a decide, pe principiul subsidiarității, în domenii importante.

Într-adevăr, Europa este fragilă și se confruntă cu o gravă criză demografică, dar soluția dezastrului demografic este politica socială care încurajează căsătoria, nașterea și creșterea copiilor, nu amestecul etnic forțat și imigrația afro-asiatică necontrolată. Un imigrant ce refuză asimilarea și integrarea în societatea în care a ales să trăiască vine cu mentalitate de colonist și cuceritor. A renunța la propriile noastre credințe și tradiții pentru a nu-i ofensa pe migranți este o politică publică pe cât de corectă politic pe atât de greșită. Și întrucât, așa cum arată experiența, politicile de asimilare nu pot reuși din pricina acestui refuz, a nu reduce drastic cotele de imigrare din acele regiuni ar echivala cu o sinucidere culturală a Europei, cu riscul extincției popoarelor autohtone. Pe de altă parte, avantajele liberei circulații în interiorul spațiului Shengen și al UE în general trebuie însoțite de principiul suportării comune a responsabilității și costurilor controlului eficace al frontierelor externe ale Uniunii.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este momentul ca dreapta conservatoare să lase deoparte orice competiție sau rivalitate născută din orgolii, calcule sau ambiții legate de o repoziționare mai avantajoasă pe eșichierul politic european. E mai constructiv să ne unim eforturile pentru a reflecta împreună asupra acestui viitor, a participa la definirea proiectului comun, a ne asuma responsabilitatea pentru el în lumina valorilor comune și a trasa conturul unei acțiuni concertate.

Dorim o Europă a progresului real, nu a progresismului corect politic. Nu dorim să vedem Europa continuând să evolueze în direcția unei anarhice „societăți deschise”, a unei tiranii ideologice implementate prin măsuri coercitive, politici și retorici publice marcate de propagandă radical-globalistă, toleranță represivă și cultură a refuzului auto-distructiv.

Declarația Comună privind Conferința asupra Viitorului Europei, aprobată de Consiliul European în martie 2021, documentul de poziție agreat în Comitetul Reprezentanților Permanenți în februarie 2021 și Noua Agendă Strategică a UE 2019-2024 menționează valorile fundamentale ale UE, așa cum sunt definite în Tratatele Uniunii și Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale, dar ocolesc tocmai principiile care constituie în realitate sufletul și identitatea profundă a Europei. Aceste carențe trebuie corectate. Susținem inclusiv prevederea din Declarație privind necesitatea convenirii prin consens a unei liste a competențelor inviolabile ale statelor membre UE și a unui mecanism adecvat de protejare a lor, cu participarea Curților Constituționale naționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Europa reală este o comunitate de națiuni. Dacă Uniunea suferă de un deficit democratic cronic, este pentru că vocea cetățenilor acestor națiuni este înăbușită de un cor opresiv de tehnocrați și birocrați supra-naționali care au instituit un monopol de facto asupra discursului dominant, în numele unor clișee și dogme post-naționale, post-culturale și post-creștine. Acest cor folosește limbajul completei imanentizări a tuturor sensurilor din cultura secularistă dominantă, înscriindu-se într-un peisaj moral radical secularizat, redus exclusiv la orizontul finitului și al imanentului și privit ca de la sine înțeles. În această paradigmă marcată de presupozițiile părtinitoare ale stângii radicale, alegerile morale devin simple alegeri de stil de viață, mediile de informare și rețelele sociale – simple canale de îndoctrinare ideologică, iar instituțiile europene – instrumente de impunere a ideologiilor stângiste radicale.

Duplicitatea stângii radicale se cuvine expusă. Deși camuflat sub veșminte multiculturale și găunos umanitare și invocând simulacre eco-justițiare quasi-mistice și imperative de marketing verde, establishmentul stângist radical își apără de fapt propria putere arogantă susținută de o paradoxală conivență cu interesele uriașelor corporații supra-naționale. Vocabularul inclusivist nu alimentează decât inclusivismul consumerist, stânga culturală neomarxistă fuzionează cu extrema dreaptă economică neoliberală într-o societate unde totul e de vânzare, iar mega-corporațiile și piața dictează totul.

Declarația pe care o susținem a fost inițiată de partide cu reprezentare în Parlamentul UE. AUR nu are încă membri în legislativul european, dar susține valorile, principiile și obiectivele enunțate în declarație. Din 2024 vom avea reprezentanți în PE și cu noi alături polul conservator va fi mai puternic.

Documentul Alianței pentru Unirea Românilor este semnat de cei doi co-președinți, George Simion și Claudiu Târziu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. UE si-a dat jos masca . De fapt UE emite ” Diktate de la Bruxelles ” si obliga toate tarile sa se supuna . UE sub masca ” valorilor democratice ” indoctrineaza copii cu perversiunile LGBT . De fapt UE este sluga LGBT si procedeaza asa cum dicteaza LGBT . Natiunile Europei trebuie sa traga un semnal de alarma si sa nu ignore ceea ce se intampla . Altfel va fi mai rau decat in URSS . Va fi o dictatura a ” valorilor democratice europene ” , in fond o dictatura LGBT . UE este gata sa se destrame , datorita slugarniciei fata de LGBT . Va urma un Hu-exit , apoi Pol-Exit , SLo-Exit si se vor forma doua puteri din fosta UE : Slugarnicii fata de LGBT pe de o part , iar celelalte tari cu valori autentice vor forma o alianta precum V4 . Insa vor fi mai multe tari . Romania se pare ca se slugareste la majoritate , ca de obicei .

  2. “.. o Europă a statelor-națiuni care nu cedează decât porțiuni limitate de suveranitate instituțiilor europene ..” ????? SUVERANITATEA APARTINE POPORULUI ROMAN ! PE NOI NU NE-A INTREBAT NIMENI NICI DACA ACCEPTAM SA INTRAM IN M U E SI NICI DACA SUNTEM DE ACORD CU CEDAREA VREUNEI “PORTIUNI” DE SUVERANITATE…NICIODATA ! M U E A INCEPUT CA O PIATA LIBERA DE COMERT NU CA O FEDERATIE-IMPERIU ASUPRA TARILOR ! TREZITI-VA !! UNIREA TUTROR TARILOR SUD-ESTICE, COMERT LIBER FARA TAXE SI INTARIREA POZITIILOR GEO-STRATEGICE ! NATIONALIZAREA DE URGENTA A RESURSELOR NATURALE ! STOPAREA VANZARII TERENURILOR CATRE STRAINI !

  3. dacă am calcula cât buget inghit comisarii și birocrații european din banii națiunilor suverane, ne-am da seama că e o mare fraiereală.

    da, piață comună și cooperare, dar nu dictatura ideologică a Bruxelles-ului care inventează niște „valori” sexuale care nu existau in Tratatele constitutive ci sunt opera lobby-ului lgbt.

    Aici nu e vorba doart de bani cum zic unii – e vorba și de modul cum germanii folosesc Europa ca să iși consolideze al 4-lea Reich și cum ii insultă pe polonezi, pe unguri, pe sloveni sau pe cehi și de comportamentul tot mai autoritar și in problema vacsinistă și in obsesia de a sexualiza copii, de a demola familia și natalitatea ca să poată apoi aduce migrație de masă musulmană și pe divizarea comunităților naționale să poată ei domina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE