luni, septembrie 25, 2023
EDUCAȚIECurtea Constituțională a amânat pentru 18 noiembrie pronunțarea în ceea ce privește...

Curtea Constituțională a amânat pentru 18 noiembrie pronunțarea în ceea ce privește interzicerea promovării identității de gen în școli

 

ACTUALIZARE ORA 13: 30:

Curtea Constituţională a amânat pentru 18 noiembrie pronunţarea pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice promovarea teoriei identității de gen în școli.

Știrea inițială:

Sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice promovarea în școli a teoriei potrivit căreia genul este diferit de sexul biologic, se află, miercuri, pe agenda Curții Constituționale.

Curtea Constituţională a amânat, în 30 septembrie, pronunţarea în cazul obiecţiei de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Iohannis privind Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea educaţiei naţionale 1/2011 referitor la identitatea de gen.

La începutul lunii iunie a.c., Senatul a aprobat un amendament  la Legea Educației, potrivit căruia sunt interzise în școli „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”. 

Citești și ajuți! Cumpără cartea:Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Imediat, președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională, argumântând că legea contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat.

După cum a relatat R3Media, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat, recent, că a depus la Curtea Constituțională un punct de vedere prin care susține sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind neconstituţionalitatea legii prin care se interzice referirea la identitatea de gen în școli.

La începutul anului universitar, președintele Iohannis a transmis un mesaj explicit în favoarea ideologiei de gen și a educației sexuale în școli. „Aceste valori nu trebuie îngrădite de entități retrograde”, a spus atunci președintele Iohannis.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate