joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEApărătorii libertății de exprimare capitulează în fața protestului studențesc din Oxford

Apărătorii libertății de exprimare capitulează în fața protestului studențesc din Oxford

Un colegiu de la Oxford condus de fostul președinte al Comisiei pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC) a capitulat în fața activismului studențesc, cerându-și „scuze” pentru că a găzduit o conferință creștină. Worcester College, Oxford, unde David Isaac a fost numit Rector începând din iulie 2021, s-a scuzat față de studenți pentru că au permis Academiei Wilberforce, o inițiativă a Christian Concern, să desfășoare o conferință în perioada 6-10 septembrie.

Rectorul Colegiului a declarat unui ziar studențesc:

Opiniile Academiei Wilberforce cu privire la „drepturile de reproducere” și „terapia de conversie” „nu se aliniază valorilor noastre și suntem conștienți de faptul că prezența conferinței și materialele promoționale au cauzat suferință multor membri ai Colegiului.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a adăugat că colegiul își va folosi profiturile din conferință pentru „inițiative dedicate egalității, diversității și incluziunii”.

Decizia de a-și cere „scuze” pentru găzduirea conferinței pare în contradicție cu poziția domnului Isaac în timp ce este președintele EHRC.

În timpul mandatului său, EHRC a publicat îndrumări pentru „protejarea liberei exprimări legale”. David Isaac a spus:

Exprimarea liberă și schimbul de opinii diferite fără persecuție sau interferență merge direct în inima democrației noastre și este o parte vitală a învățământului superior. Ținerea dezbaterilor deschise, provocatoare, mai degrabă decât reducerea la tăcere a opiniilor celor cu care nu suntem de acord, ajută la consolidarea toleranței și la soluționarea prejudecăților și discriminării. Ghidul nostru clarifică faptul că libertatea de exprimare în învățământul superior ar trebui menținută cu orice ocazie și ar trebui să fie limitată numai acolo unde există probleme de siguranță autentice sau constituie un comportament ilegal. ”

Cele cinci „idei de bază” care modelează ghidul includ: „furnizorii de învățământ superior ar trebui să lucreze întotdeauna pentru a lărgi dezbaterea și provocarea, și niciodată pentru a o restrânge” și „orice decizie cu privire la vorbitori și evenimente ar trebui să urmărească promovarea și protejarea dreptului la libertatea expresie”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Într-un discurs la câteva săptămâni după publicarea ghidului care protejează libera exprimare, domnul Isaac a vorbit cu căldură despre rolul grupurilor de credință într-un cadru universitar:

Grupurile de opinii și credință sunt, în opinia mea, un atu pentru universități și trebuie susținute corespunzător. Ele oferă un refugiu în care studenții se pot angaja în relații cu oameni care au credințe similare și reprezintă o platformă pentru studenți pentru a  interacționa cu alții – chiar și cu cei care au opinii diferite.”

El a continuat spunând: „de aceea cred că instituțiile de învățământ superior au responsabilitatea de a fi bastioane ale dezbaterii și apărători ai liberei exprimări”, înainte de a-l cita pe George Orwell: „Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă. ” În viitor, proiectul de lege al guvernului privind  învățământul superior (libertatea de exprimare) s-ar putea dovedi relevant pentru deciziile privind găzduirea unor evenimente similare. Proiectul de lege include măsuri pentru a se asigura că „ utilizarea oricărui spațiu al furnizorului nu este refuzată niciunei persoane sau organism”, pe baza „politicii sau obiectivelor sau a ideilor, credințelor sau punctelor de vedere ale oricărui membru al acestuia”.

De peste un deceniu, Academia Wilberforce a organizat o conferință de o săptămână pentru tineri creștini profesioniști care au dorința de a-L sluji pe Iisus Hristos într-o varietate de vocații, inclusiv drept, politică, educație, mass-media, arte și afaceri. Subiectele abordate de vorbitori internaționali experți includ: avortul, islamul, sprijinul pentru cei care se confruntă cu atracții nedorite de același sex, transgenderismul și istoria culturală creștină. Conferințele susținute regulat includ învățături și credințe biblice care au fost recunoscute de biserica creștină la nivel global în ultimii 2.000 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Evenimentul din septembrie a trecut fără incidente, personalul superior al colegiului a fost primitor și unii membri ai personalului ne-au descris ca fiind cel mai prietenos grup pe care l-au avut vreodată.

Andrea Minichiello Williams, director executiv al Christian Concern a declarat că:

Din păcate, nu am avut nicio comunicare din partea colegiului Worcester despre aceste rapoarte de„ scuze ”pentru că ne-a găzduit, în ciuda încercărilor noastre de a contacta personalul și de a discuta despre ceea ce a fost pretins. Dar, dacă colegiul ne-a întors spatele, se pare că cultura anulării (cancel culture) a demonstrat încă o dată puterea de control a acesteia într-una din universitățile noastre de top, alimentată de un grup mic de activiști care nu vor tolera nicio viziune care se îndepărtează de propria lor ideologie îngustă și care va recurge la tactici de denaturare și acuzații radicale pentru a-și face drum, înspăimântând aparent aproape pe toți studenții,  în vederea supunerii lor în fața ideologiei.

Faptul că un colegiu condus acum de cineva care a susținut atât de des că este un apărător al libertății de exprimare în învățământul superior se zice că ar fi capitulat în fața acestei mișcări agresive este și mai îngrijorător. Ne-am bucurat foarte mult de săptămâna noastră la colegiu, când am susținut conferința, am fost foarte bine primiți cu căldură, inclusiv de către rector, am primit multe complimente din partea personalului și nu am fost conștienți de vreo reclamație sau îngrijorare care să fi fost indicate la momentul respectiv. Cu toate acestea, acum auzim că se pretinde că colegiul s-a „scuzat” pentru că ne-a găzduit!”

Vom căuta clarificări urgente. Orice s-ar întâmpla, vom continua să vorbim despre Isus Hristos, care a fost el însuși un „străin” și prin cuvintele și acțiunile sale și-a demonstrat angajamentul de a ajunge la marginalizați, excluși și vulnerabili, astfel încât să poată descoperi prin el adevărata speranță și iubirea veșnică, chiar sacrificând propria viață să o facă.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Universitatea Oxford ar trebui să continue să susțină libertatea de exprimare și libertatea cuvântului și să le permită studenților săi să aibă abilitatea intelectuală de a decide dacă doresc să participe la evenimente externe și să se decidă cu privire la ceea ce aud.”

Acest articol este o traducere.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Studențărimea pe nou suferă în masă de “sindromul” Dunning-Kruger, ăla care-ți spune că dacă mu știi nimic, țise pare că știi tot, și ceva pe deasupra
    Aflați la vârsta haitelor, manipulați la greu din pruncie, provenind din familii care nu excelează la capitolul cultură în general și nici într-un caz la cultură generală cu accente pe etică, morală, istorie și, eventual, creștinism, lipsiți până și de fondul moralei propriei religii, (vorbesc de hinduism sau buddhism) a achizițiilor relativ recente, firește, cu excepția mult slăvitului islam, respectiva”elită” de care-și bat joc universitățile care-i îndoaie cu taxe pentru o diplomă inutilă și băncile care-i cocoșează cu dobânzi pe 30 de ani, studenții de azi sunt pradă ușoară și prostanii de serviciu ai suinelor politice lacome de putere.Conform axiomei cu turcul și pistolul, nababii pașalâculilor idiocratice ingerează, mândrii, fecale, închiriați cu ziua și tremurând pentru pleașca lor în preaiubitele cocini, focare de pestă comunistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE