duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEProtest de amploare în Polonia. Jumătate de milion de oameni au ieşit...

Protest de amploare în Polonia. Jumătate de milion de oameni au ieşit în stradă

Jumătate de milion de polonezi au protestat, duminică, în capitala Poloniei împotriva guvernului aflat la conducere, chiar cu câteva luni înainte de următoarele alegeri legislative, potrivit AFP, informează BZI.ro.

Potrivit sursei citate, marșul este cel mai mare din țară, de la căderea comunismului.

„Participarea este estimată în acest moment la 500.000 de oameni”, a spus Jan Grabiec, purtător de cuvânt al organizatorilor marşului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oamenii care protestau au răspuns chemării liderului principalului partid de opoziţie centrist (Platforma Civică), Donald Tusk. Acesta i-a îndemnat pe oameni să protesteze faţă de „viaţa scumpă, escrocherie şi minciună” și în același timp, să susțină democrația, alegerile libere și Uniunea Europeană.

Liderii partidelor de opoziție i-au îndemnat pe susținători să participe la marșul împotriva partidului aflat la putere, Lege şi Justiţie (PiS).

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

  1. Viorel e supărat rău pe PIS, pentru că ajută khazarii din Ucraina. Toți pseudopatrioții noștri se dau de gol când vine vorba de Maica Rusia. Cine e împotriva Rusiei , trebuie combătut. Așa crede Naționalistul Român că e bine! Nu reîntregirea Țării îl preocupă pe dânsul, ci sprijinirea celor care au înființat Republica Transnistreană și au întemnițat grupul Ilașcu. Dacă îl întrebi de ce , el îți va răspunde că Ilașcu și ai lui sunt niște fasciști. La fel și Mircea Druc, care e un șovin și un fascist fără pereche… iar Rogozin e un băiat foarte de treabă, să-l pui pe rană, nu altceva! Salvarea României, zice vocea patriotului naționale, vine de la Moskova. Maia Sandu e și ea fascistă și lesbiană. Numai Putin e heterosexual și bun creștin. Mai bine să rămână Moldova rușilor pe veci, decât să intre pe mâna lui Soros. Mai bine armata rusă în Transnistria decât baze americane în România. ROEXIT -ul este singura soluție care ne-a mai rămas. Polonia? Nu avem nevoie de exemplul ei! Sunt niște papistași ordinari! Ticăloșii ăștia, după ce că îl atacă pe ortodoxul Putin, au mai provocat și cel de-al doilea Război Mondial! Orban e băiatul cel bun! Ar merita Transcarpatia pentru asta…poate și Transilvania…că tot unșpe moldoveni din zece nu vor să audă de unirea cu România. De ce să ne punem rău și cu ungurii?

  2. din păcate guvernul conservator și-a neglijat țara, oamenii și salariile cu aventurismul militar, cu interventii prin Ucraina, cu cash, arme, voluntari și servicii infiltrate

    or poporul pana la urmă vrea să ii aperi interesele lui, nu ceva filosofie dictată de SUA și belicozitate cu Rusia care nu a amenințat deocamdată Polonia deși ăștia se jucau cu harta despre cum impart ei Rusia.
    nu că nu e Rusia violentă dar e totuși putere nucleară și orice ai zise oamenii vor vota tot pe interesele lor neglijate de guvern.

    trist pentru conservatori că vor cam pierde alegerile pe mâna lor, că s-au cam hipertrofiat pe geopolitică neglijând țara

    • Sunteți pe lângă: Poloniei îi merge foarte bine economic, nu se pune problema de a sacrifica țara. Cei care protestează o fac pentru că guvernul e „prea” conservator și „prea” independent față de Bruxellles. N-are nicio legătură cu ce spuneți dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate