marți, martie 5, 2024
ȘTIRIComisia Europeană vrea să oblige vacile să poarte măști, pentru a nu...

Comisia Europeană vrea să oblige vacile să poarte măști, pentru a nu mai polua aerul atunci când râgâie

Comisia Europeană intenționează să forțeze fermele să reducă poluarea. Se vorbește chiar despre obligarea vacilor să poarte măști. Ideile Ursulei von der Leyen provoacă indignare atât în ​​rândul fermierilor europeni, cât și în industrie, conform Exxpress.

Comisia intenționează să înăsprească directiva privind emisiile industriale. Acum, intenționează să forțeze fermele să polueze mai puțin. Unii membri ai Parlamentului European cred chiar că este posibil ca cele 76 de milioane de bovine din Europa să folosească măști de metan, după cum relatează „Welt”.

Aceste măști sunt concepute pentru a transforma metanul produs atunci când râgâie în CO2 și vapori de apă.

Totuși, ideea se lovește de rezistența fermierilor. Nu poți trata animalele ca pe furnale, subliniază ei. Oficial se spune – cel puțin în prezent – ​​că măștile nu vor fi obligatorii în viitorul apropiat. Concomitent, fermierii pot folosi furaje care reduc producția de metan.

Critici din partea industriei

Industria critică aspru planurile președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen. Se teme că acest lucru va duce la o birocrație semnificativ mai mare și costuri mai mari.

Pe viitor, companiile ar trebui, de asemenea, să echipeze fiecare unitate individuală cu un sistem de management de mediu pentru a putea documenta emisiile și consumul de resurse. Până acum, un astfel de sistem pentru fiecare locație era suficient. De asemenea, controalele ar putea întârzia drastic aprobările pentru noi fabrici.

„Acest lucru amenință competitivitatea Europei”, spune Benjamin Wiechmann, expert în protecția emisiilor la Asociația Industriei Chimice.

Directiva privind emisiile industriale este considerată o reglementare importantă a UE pentru protecția mediului. Conform legii, peste 50.000 de instalații, inclusiv centrale electrice și rafinării, trebuie să își limiteze emisiile de poluanți precum metanul și amoniacul. Prima versiune a fost aprobată în toamna anului 2010.

După 13 ani de când această lege a fost adoptată pentru prima dată, acum urmează să fie înăsprită. Aceasta înseamnă că minele, fabricile de baterii și fermele vor fi monitorizate mai atent.

În vară, Iralnda a anunțat sacrificarea a 200.000 de vaci pentru a reduce emisiile de carbon, iar în Noua Zeelandă, Guvernul a pus taxă pe flatulența vacilor.

De asemenea, Bill Gates a finanțat cu 12 milioane de dolari o companie care și-a propus să reducă flatulența bovinelor.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE