luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATENoua Zeelandă: Guvernul socialist pune taxe pe flatulența vacilor. Anterior, premierul Jacinda...

Noua Zeelandă: Guvernul socialist pune taxe pe flatulența vacilor. Anterior, premierul Jacinda Ardern ceruse un sistem de cenzură globală

Noua Zeelandă va deveni prima țară din lume care va pune o taxă pe gazele emise de vaci, informează Agerpres, care citează AFP.

Anunțul a fost făcut de premierul socialist Jacinda Ardern, care spune că pârțurile vacilor reprezintă „una dintre cele mai mari probleme de mediu ale țării”.

Proiectul prevede ca agricultorii să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor lor, precum metanul din flatulenţele şi eructaţiile vacilor şi protoxidul de azot din urina animalelor de fermă.

Jacinda Ardern a spus în faţa agricultorilor că aceştia ar trebui să poată să îşi recupereze banii, crescând preţurile pentru produsele lor care respectă clima.

Socialista consideră că astfel, produsele agricole ar deveni mai „prietenoase” cu mediul înconjurător.

Așa cum era de așteptat, agricultorii neozeelandezi au criticat dur măsura.

Andrew Hoggard, preşedintele asociaţiei de lobby Federated Farmers, a declarat că un astfel de proiect „ar eviscera micile localităţi din Noua Zeelandă”.

Viitoarea taxă ar putea, potrivit lui Andrew Hoggard, să îi incite pe agricultori să planteze copaci pe câmpurile utilizate în prezent pentru creşterea animalelor.

Organizaţia Beef + Lamb New Zealand, care reprezintă interesele crescătorilor de vite şi de ovine din ţară, consideră la rândul său că acest proiect nu ţine cont de măsurile rurale care sunt deja implementate pentru a lupta împotriva gazelor cu efect de seră.

„Agricultorii neozeelandezi deţin peste 1,4 milioane de hectare de păduri primare pe terenurile lor, care absorb carbonul”, a subliniat preşedintele organizaţiei, Andrew Morrison.

Socialista Jacinda Ardern cerea, recent, de la tribuna ONU, un sistem de cenzură globală a vocilor care nu se încadrează cu discursul oficial. Ea folosea chiar exemplul încălzirii globale și a celor care nu cred. „Cum abordezi schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există? Cum te asiguri că drepturile omului sunt respectate, când aceştia sunt supuşi unei retorici şi ideologii pline de ură şi periculoase?”, spunea ea atunci.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate