duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEChișinău | Noul șef al Serviciului de Informații și Securitate, votat de...

Chișinău | Noul șef al Serviciului de Informații și Securitate, votat de Parlament, a lucrat 8 ani la Fundația Soros, unde a fost coordonator de programe și director de proiecte

Alexandru Musteața este noul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Acesta este în prezent consilier al premierului țării, Natalia Gavrilița și membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Potrivit CV-ului său, până a fi consilier a prim-ministrei, acesta a deținut funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Musteața este licențiat în științe politice și are două diplome de master la fel în științe politice, specializarea: Securitate Național, obținută în Republica Moldova și alta în Belgia.

Începând cu 2013, acesta a lucrat 8 ani în cadrul Fundației Soros unde a fost coordonator de programe și director de proiecte, conform Timpul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În anul 2009 a devenit membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), iar de-a lungul carierei sale, acesta a fost, inclusive observator internațional în cadrul alegerilor parlamentare din Estonia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În perioada 1 mai 2010 – 31 octombrie 2012, Alexandru Musteața a fost expert afiliat al Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, Alexandu Musteața a obținut din activitatea de membru al CEC un venit de peste 111 mii de lei, iar de la Cancelaria de Stat un salariu de peste 46 de mii de lei.

Alexandru Musteața are cinci conturi bancare în Chișinău, cea mai mare sumă fiind de 8.156 lei, alte două în Marea Britanie și unul în București.

Musteața a declarat că deține în proprietatea sa un autoturism de model Renault Laguna fabricat în 2012, estimat la 81 mii de lei și un apartament cumpărat în anul 2012, cu suprafața de 44 m2, estimat la 264 mii de lei, care însă nu este înregistrat pe numele său, conform TV8.md.

Și Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a fost bursier al Fundației Soros “pentru o Societate Deschisă” începând cu vârsta de 21 de ani. În anul 1996, acesta a fost coordonator programe Fundatia Soros, filiala Cluj (informație greu de verificat), iar în 1999, Hellvig a devenit absolvent al Școlii de Vară organizata de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park, Centrul de Studii Post-Comuniste și Fundația Soros, conform bogdanstoica.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate