duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATELa Satu Mare se deschide un centru de întreținere pentru armele folosite...

La Satu Mare se deschide un centru de întreținere pentru armele folosite în Ucraina

La Satu Mare se construiește un centru de întreținere și un hub logistic pentru întreținerea și service-ul echipamentelor militare folosite în Ucraina, a anunțat compania germană Rheinmetall, informează Reuters.

Conform sursei citate, noul centru urmează „joace un rol central în menţinerea stării de pregătire operaţională a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul localizat în apropiere de graniţa cu Ucraina se va ocupa de întreţinerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Rheinmetall este preocupată în cel mai înalt grad să asigure forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a subliniat într-un comunicat directorul Armin Papperger, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Compania a înfiinţat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru susţinerea vehiculelor NATO din ţările baltice.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Daca este vorba de bani veniti de la UE (de fapt de la noi toti), bineinteles ca firma privata Rheinmetall este foarte ..”preocupata” 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate