luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEDanemarca a renunțat la campania de vaccinare anti-Covid. România încă plătește 39...

Danemarca a renunțat la campania de vaccinare anti-Covid. România încă plătește 39 de milioane de doze, deși avea posibilitatea să renunțe la achiziționarea acestora

Autoritățile din Danemarca au decis să suspende campania de vaccinare împotriva Covid-19 și susțin că epidemia „este sub control”. Astfel, oamenii decid dacă se vaccinează sau nu, fără implicarea directă a statului în campania de informare sau de susținere a vaccinului împotriva Covid, relatează AFP, citată de news.ro.

„Ne aflăm într-o poziţie bună. A venit primăvara şi avem un bun control asupra epidemiei (Covid-19), care pare să se atenueze”, a transmis reprezentanta  Agenţiei daneze a Sănătăţii (SST), Bolette Søborg, potrivit sursei citate.

Danemarca a fost unul dintre statele care a susținut masiv vaccinarea anti-Covid, iar oamenii s-au imunizat în proporție de 81%. Campania de vaccinare rămâne închisă, dar imunizarea poate continua, doar la cererea oamenilor.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Autoritățile din Danemarca au  intensificat campania de vaccinare în toamna anului trecut. Ei au decis  vaccinarea copiilor  de la vârsta de cinci ani şi a accelerat accesul la un ”booster” antcovid, după care a propus, la jumătatea lui ianuarie, vaccinarea cu un al doilea ”booser” (a patra doză) a persoanelor vulnerabile, cu doar două săptămâni înainte de ridicarea totală a restricţiilor impuse de Covid, menționează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În România, vaccinarea anti-Covid se va desfășura numai în cabinetele medicilor de familie, intrând în planul național de vaccinare, a transmis Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, statul nostru urmează să primească încă 39 de milioane de doze de vaccin, un număr care  depășește cu mult populația României. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că va fi foarte dificil ca România să ofere altor state aceste doze, având în vedere că interesul țărilor pentru imunizare a scăzut considerabil.

România încă plătește 39 de milioane de doze de vaccin, deși putea să refuze cumpărarea acestora

„A existat o solicitare expresă care se referea la livrările din anul 2022 şi 2023, a existat un interval de câteva zile în care puteam să spunem da, dorim sau nu dorim sau puteam cel puţin să încercăm să spunem ceva. Urmare a acestei aprobări tacite – nu am avut niciun fel de intervenție practic noi – s-a semnat acel document care stipula că pentru 2022 şi 2023 se va achiziționa o cantitate de 39 de milioane de doze”, a explicat Alexandru Rafila, la România TV.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate